Region

Garuda zainteresovana za Kroacija erlajns

2808kroacijaerlajnsok
Č
elnici indonežanske kompanije Garuda potvrdili su interes za strateško partnerstvo i saradnju s hrvatskim avio-prevoznikom Kroacija erlajns, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo saobraćaja, mora i infrastrukture.

Garuda zainteresovana za Kroacija erlajns
Portal AnalitikaIzvor

Iz Uprave indonežanske kompanije potvrđeno je da su Hrvatska i Kroacija erlajns jedan od logičnih izbora za Garudu, s obzirom da se indonežansko tržište brzo razvija, a Indonežani sve više putuju. Zato je logično proširenje na srednju Evropu, čiji je prostor dobro povezan s ostalim članicama Evropske unije, prenio je stav indonežanske kompanije regionalni portal Seebiz.

Hrvatski ministar Hajdaš Dončić, koji se od 26. do 30.avgusta nalazi u posjeti Indoneziji, sagovornicima je predstavio vladinu namjeru da sredinom oktobra raspiše međunarodni konkurs za iznalaženje potencijalnih strateških partnera Kroaciji erlajns, kako bi se omogućio dalji razvoj nacionalnog avio-prevoznika i njegovo kvalitetnije pozicioniranje na tržištu srednje i jugoistočne Evrope.

Kako je navedeno, ministar je precizirao da će vlada raspisati dva konkursa - prvi za iskaz interesa, a drugi s preciznim uslovima dokapitalizacije, ili prodaje udjela Kroacije erlajns, kao i da će na prodaju biti najviše do 49 odsto akcija.

Portal Analitika