Zanimljivosti

Turisti u hotelu najčešće zaboravljaju „50 nijansi“

50niijansiok
S
pisateljica erotske trilogije "50 nijansi" E.L Džejms, koja je od prodaje ove trilogije zaradila milione dolara, ne može se ponositi činjenicom da su njene knjige i ove, kao i prošle godine, turisti najčešće ostavljali ili zaboravljali u hotelima lanca "Travelodge".

Turisti u hotelu najčešće zaboravljaju „50 nijansi“
Portal AnalitikaIzvor

U tom lancu je zaboravljeno ukupno 1.209 primjeraka knjige "50 nijansi: oslobođeni" i time se ona našla na prvom mestu top liste 20 knjiga koje su najčešće zaboravljane u hotelima, javljaju britanski mediji.

Prvi dio trilogije "50 nijansi:siva“ nalazi se na šestom mjestu, dok se na 10. mestu nalazi drugi dio "50 nijansi: mračnije".

Ove godine na mjestu broj dva i mjestu broj sedam takođe je erotika - prvi i drugi dio serijala "Krosfajer" Silvije Dej "Obnažena pred tobom" i "Ogledam se u tebi", dok se na mjestu broj tri nalazi Dženifer Probs sa svojom erotskom trilogijom "Billionaire".

Mjesto broj četiri dijele roman Džilijan Flin "Gone Girl" i Džoana Rouling sa svojim debitantskim romanom za odrasle potpisanim njenim pravim imenom "Upražnjeno mjesto".

Ukupno 22.648 turista je zaboravilo ili ostavilo knjige u hotelskim sobama lanca "Travelodge" u proteklih godinu dana, a tri moguća razloga su - zato što su završili čitanje i željeli da ih ostave drugima da pročitaju, da su je izgubili ili zaboravili, ili da je dosadna.

Ono što je iznenađenje je da se roman F. Skota Ficdžeralda "Veliki Getsbi" našao na listi, na 20. mjestu.

Portal Analitika