Muzika

Promocija neafirmisanih regionalnih pop rock izvođača u Beogradu

2808milandelcicok
P
rvi takmičarski festival perspektivnih pop i rock izvođača "Dan D", posvećen uspomeni na muzičara Milana Delčića Delču, biće održan u subotu 14. septembra u Beogradu, u organizaciji Gradske opštine Čukarica i promoterske kuće "Long Play".

Promocija neafirmisanih regionalnih pop rock izvođača u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

„Festival će početi svečanim otkrivanjem spomen ploče na kući u Košutnjaku u kojoj je Delča živio i stvarao, a muzički program će se potom odvijati od 18.00 do 22.00 na pozornici na otvorenom, u Ščerbinovoj ulici koja se nadovezuje na plato "Šoljica" u Požeškoj ulici, na Čukarici (Beograd). Konkurs za učešće u "Danu D" otvoren je od 27.8. i mogu se prijaviti pop i rock bendovi i izvođači iz Srbije i regiona, bez obzira da li su do sada imali neko zvanično ili internet izdanje, a smatraju da im nije pružena prava prilika da se javno predstave. Potrebno je najkasnije do 10. septembra poslati snimke dvije autorske pesme, fotografiju i kratku biografiju benda na mejl kzm@cukarica.rs. Stručni žiri potom će odlučiti koji će bendovi nastupiti 14. septembra na festivalu "Dan D". Tri najbolja izvođača po odluci stručnog žirija očekuju nagrade u vrijednosti 25.000, 15.000 i 10.000 dinara“, saopštili su Portalu Analitika predstavnici organizatora.

Voditelj programa biće Dejan Cukić (ex-Bulevar, ex-Bajaga i Instruktori), a u revijalnom delu nastupa bend „The Dibidus“.

Milan Delčić Delča (1960-2011) bio je multimedijalni umetnik - dramaturg, pisac, performer, pjevač grupe „U škripcu“,  koji je svojim stvaralaštvom i izuzetno pozitivnim životnim stavom bio otjelotvorenje dobrog duha Beograda.

-Otuda je i logično da festival, čiji je cilj da postane tradicionalan i pomaže novim muzičkim snagama, simbolično ponese ime "Dan D", odnosno "Delčin dan" ili "Dan Delče"- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika