Turizam

RAĐENOVIĆ: U Budvi boravi 35.000 gostiju, popunjenost hotela i u septembru preko 80 odsto (VIDEO)

 

2808jelenaradjenovicok
I
ako se bliži septembar možemo reći da smo, po broju gostiju i obimu turističkog prometa, i dalje u špicu sezone- na današnji dan u Budvi boravi oko 35 hiljada gostiju, što je duplo više nego stanovnika Budve, izjavila je direktorica lokalne turističke organizacije Jelena Rađenović.

RAĐENOVIĆ: U Budvi boravi 35.000 gostiju, popunjenost hotela i u septembru preko 80 odsto (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

-Jedan od osnovnih ciljeva je bio rad na produžeku sezone. Gotovo kompletna turistička privreda bila je oko okupljena oko ovog cilja i iz tog ugla smo više nego zadovoljni dosadašnjim tokom sezona, posebno ako znamo da je u predsezoni (april, maj, avgust) ostvaren rast broja dolazaka gostiju za sedam odsto. Na nama je damo maksimum kako bi u postezoni imali veliki broj gostiju i mogli govoriti o uspješnoj turističkoj godini- istakla je Rađenović.

Najavljujući niže cijene u postsezoni u hotelskom smještaju, Rađenović je pozvala goste da se i u septembru i oktobru „otisnu“ put Budvanske rivijere.

-Veliki broj hotela će i u septembru bilježiti popunjenost od preko 80 odsto kapaciteta. Što se tiče špica sezone, priželjkivali smo da izostanu prošlogodišnje velike gužve, koje same po sebi donose i niz neprijatnosti. Naravno, nijesmo željeli da izgubimo goste, nego da ih rasporedimo da dođu i poslije špica sezone. Ne treba zaboraviti da na uspjeh postezone utiču i vremenske prilike- zaključila je Rađenović.

Da je sezona u Budvi dobra potvrđuje i PR Hotelskog preduzeća Budvanska rivijera Vesna Lagator koja je kazala da su zadovoljni popunjenošću hotela i da, iako se od septembra ulazi u podsezonski period, nastavljaju sa odličnom popunjenošću kapaciteta.

“Za ovu sezonu se može reći da je zaista uspješna jer je u našim hotelima do danas ostvareno preko 343 hiljade noćenja, što je za 7 odsto više nego prošle godine. Najveći promet ostvaren je u julu i avgustu kada smo imali gotovo stoprocentnu popunjenost, kazala je Lagator.

Direktorica prodaje i marketinga hotela „Avala“ Mariana Mominova kazala je da je još rano govoriti o konačnim rezultatima za 2013. godinu.

-Mi smo vrlo zadovoljni dosadašnjom sezonom, mada uvijek ima prostora za bolje rezultate. U septembru i oktobru očekujemo dobru popunjenost. Struktura gostiju će se malo promjeniti- očekujemo više seminare, konferencije i tzv. team building- navela je Mominova.

 

 

Portal Analitika