Politika

DPS: NOVA ostala zaglavljena u 2006. godini

2808dpslogook
S
aopštenje Jovana Vučurovića i NOVE kao da je pisano početkom maja 2006. godine i služi isključivo skretanju pažnje sa sukoba njihovog partnera Nebojše Medojevića sa srpskim vlastima, ističe se u reagovanju DPS-a.

DPS: NOVA ostala zaglavljena u 2006. godini
Portal AnalitikaIzvor

„Naravno, što god oni pisali, uvijek će posegnuti za potrošenom tezom da "DPS stalno vraća priču na referendum", pa očekujemo da ni ovog puta ne omanu, koliko je sjutra. I dok je NOVA smišljala kako da ne pomene svog partnera iz Demokratskog fronta, a da se nekako opravda pred srpskom javnošću, Medojević je brzinom svjetlosti uspio da izvrijeđa kompletno rukovodstvo SNS-a nazivajući ih "kerovima". NOVA će morati da izabere ko su joj prijatelji - SNS ili Nebojša Medojević, jer zajedno očigledno ne ide- navodi se u reagovanju Službe za informisanje DPS-a, dostavljenom Portalu Analitika.

Kako se dodaje, Vučurović namjerno prećutkuje činjenice da su dobri odnosi DPS i SNS uspostavljeni mnogo prije pobjede nove srpske vlasti na parlamentarnim i predsjedničkim izborima, kao i da je sve što Vučurović ponavlja kao prigovor crnogorskoj vlasti odavno prihvaćena politička realnost i u Srbiji, kako crnogorska nezavisnost, tako i kosovsko pitanje.

-Ogromna je razlika  u političkoj hrabrosti između sadašnje vlasti u Srbiji i doskorašnjih tamošnjih prijatelja i partnera NOVE da se ta realnost prihvati i da se unapređuju regionalni odnosi sa svima. To u NOVOJ ne mogu i neće da prihvate, jer su ostali zaglavljeni u, za njih neprebolnoj, 2006.godini.  Bilo bi za sve dobro da NOVA svu snagu usmjeri na obuzdavanje izliva bijesa Medojevića prema srpskoj Vladi, da ne bismo na kraju mi morali da se izvinjavamo u njihovo ime. Ako NOVA ovako želi da jača odnose sa Srbijom - neka, hvala- zaključuje se u reagovanju.

Portal Analitika