Politika

VUJANOVIĆ: Ispitati optužbe Brajuškovića

vujanovic
P
redsjednik Crne Gore Filip Vujanović poručio je danas da Tužilaštvo treba ažurno i maksimalano detaljno da ispita optužbe Brajuška Brajuškovića na račun njegovog savjetnika za bezbjednost Veselina Veljovića i o tome obavijesti javnost.

VUJANOVIĆ: Ispitati optužbe Brajuškovića
Portal AnalitikaIzvor

Prema riječima Vujanovića, izuzetno je bitno za Crnu Goru da dobije te informacije i da tužilac krajnje odgovorno i nepristrasno saopšti svoj stav.

Odgovarajući na pitanje da li je o aferi „crne trojke“ razgovarao sa Veljovićem, Vujanović je u Kolašinu, gdje je prisustvovao proslavi Dana opštine, rekao da mu je savjetnik kazao samo onoliko koliko i novinarima.

"Ostavimo da on procijeni kada treba reći više detalja. Svi građani su jednaki pred zakonom i obaveza je da se na objektivan i nepristrasan način utvrdi odgovornost, a u slučaju pronalaženja uslova za sankcije, mišljenja sam da ta sankcija mora biti veća ukoliko je veća dužnost koju neko obavlja", rekao je Vujanović.

Vujanović je dodao da je Veljovića imenovao za svog savjetnika za bezbjednost na temelju njegovih stručnih i profesionalnih referenci koje su javnosti poznate.

(rtcg.me)

 

 

Portal Analitika