Društvo

Lišeno slobode pet lica osumnjičenih za razbojništvo

hapsenje
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Podgorica su, juče 27. avgusta 2013. godine, lišili slobode pet lica I.Đ. (24), Lj.Z. (23), N.I. (33), B.Š. (24) i H.Š. (19), svi nastanjeni u Podgorici, zbog osnovane sumnje, da su počinili krivično djelo razbojništvo na štetu R.R. iz Podgorice, saopšteno je iz Uprave policije.

Lišeno slobode pet lica osumnjičenih za razbojništvo
Portal AnalitikaIzvor

Naime, R.R. je, kako se sumnja, 26. avgusta 2013. godine, oko 01,00 čas, nakon što je, sumnja se, prethodno ugovorio sastanak sa ženskom osobom koju je od ranije poznavao, došao na mjesto sastanka u naselju Vrela Ribnička u Podgorici, vozilom marke “Reno”, a potom se sa ženskom osobom sa kojom je ugovorio sastanak na njen predlog vozilom uputio na jednu livadu u blizini gradske deponije. Kako se sumnja, po dolasku na pomenutu lokaciju, u jednom trenutku R.R. i osoba koja je bila sa njim u društvu izašli su iz vozila, kada su Lj.Z., N.I., B.Š. i H.Š. dotrčali do vozila, nakon čega je R.R. utrčao u svoje vozilo, u namjeri da se spasi bjekstvom, ali nije mogao da vozilo stavi u pogon. Nakon toga Lj.Z., N.I., B.Š. i H.Š. su, kako se sumnja, otvorili vrata vozila, izvukli R.R. i fizički ga napali, a potom mu otuđili novac u iznosu od 10 eura kao i mobilni telefon, dok su iz vozila otuđili 15 flaša viskija i dva boksa cigareta. Potom je, sumnja se, Lj.Z., bejzbol palicom, razbio prednje vjetrobran staklo na vozilu R.R.

Ženska osoba koja je bila u društvu sa R.R. je, sumnja se, pobjegla sa lica mjesta.

Otuđene predmete Lj.Z., N.I., B.Š. i H.Š. su, sumnja se, nakon toga podijelili međusobno, a Lj. Z. je, posumnjavši da će R.R. čitav događaj prijaviti policijskim službenicima, sumnja se, dio stvari koje je uzeo za sebe uništio- polomio je flaše sa viskijem, a mobilni telefon zapalio.

Policijski službenici su odmah po saznanju za događaj, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti na njegovom rasvjetljavanju, obavijestili nadležno državno tužilaštvo i identifikovali Lj.Z., N.I., B.Š. i H.Š. koji su, kako se sumnja, fizički napali R.R.

Radeći na rasvjetljavanju događaja, policijski službenici su, identifikovali I.Đ. za koju se sumnja, da je koristeći ranije poznanstvo sa R.R. i znajući da on u svom vozilu drži izvjesnu količinu alkoholnog pića i cigareta ugovorila sastanak sa R.R., u namjeri kako se sumnja, da ga navede da dođe na lokaciju u blizini deponije, kako bi Lj.Z., N.I., B.Š. i H.Š. mogli da ga napadnu i otuđe piće i cigarete.

Policijski službenici su juče lišili slobode I.Đ., Lj.Z., N.I., B.Š. i H.Š., zbog osnovane sumnje, da su počinili krivično djelo razbojništvo.

Od pomenutih lica policijski službenici su prikupili obavještenja na okolnosti događaja.

Protiv I.Đ., Lj.Z., N.I., B.Š. i H.Š., juče 27. avgusta 2013. godine, podnijet je izvještaj, zbog osnovane sumnje, da su počinili krivično djelo razbojništvo na štetu R.R.

Nakon lišenja slobode pomenuta lica su predata u zakonskom roku, uz izvještaj, Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika