Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • RAKOČEVIĆ: Dobro je što je Brajušković pokrenuo aferu, jer je pažnju tužilaštva skrenuo na sebe

RAKOČEVIĆ: Dobro je što je Brajušković pokrenuo aferu, jer je pažnju tužilaštva skrenuo na sebe

2808yiks

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Službenik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) Nenad Rakočević izjavio je Radiju Antena M da misli da je dobro što je Brajušković pokrenuo aferu „Crne trojke“ jer je time tužilaštvu skrenuo pažnju na sebe, ističući da će u konačnom on odgovarati za nezakonitosti koje je počinio.

RAKOČEVIĆ: Dobro je što je Brajušković pokrenuo aferu, jer je pažnju tužilaštva skrenuo na sebe
Portal AnalitikaIzvor

Radio Antena M je ranije objavio, pozivajući se na nezvanične izvore, da je Rakočević u izjavi juče datoj policiji svjedočio kako je Brajušković svoj položaj koristio za reketiranje osuđenika i njihovih porodica i doturanje zatvorenicima nedozvoljenih sredstava, od mobilnih telefona do narkotika. Uz opasku da neke od optužbi iznosi na osnovu indicija i posrednih saznanja, tereti ga i da je kockao sa zatvorenicima, a za novac im omogućavao posjete mimo propisa.

Rakočević, koji je predsjednik Sindikata u ZIKS-u, tvrdi da se Brajušković javno hvalio kako je pod zaštitom čelnih ljudi Uprave policije. Izvor radija Antene M kaže da je Rakočević navodio i konkretna imena zatvorenika, ali i službenika sa kojima je Brajušković bio u nelegalnim poslovima, kao i osuđenika od kojih je iznudio zamašan novac. Primjerice, za prestanak maltretiranja zatvorenika I.F. njegova porodica platila je navodno 15 hiljada eura.

Rakočević optužuje Brajuškovića da je, u saradnji sa jednim ljekarom, znao da izdjejstvuje skraćenje zatvorske kazne, a tarifa je, navodno, bila 500 eura za mjesec. Tereti ga i da je, za novac, nezakonito dopuštao vikend izlaske zatvorenika, te da je počinioce najtežih krivičnih djela, one iz tzv četvrte kategorije, prebacivao u prvu, skupinu sa najlakšim uslovima resocijalizacije.

Rakočević je u izjavi Anteni M istakao da mu nije namjera bila da bilo kome drži stranu i da svako treba da odgovara za svoje postupke.

- Želio sam da institucijama ukažem na učinjena djela, jer će zastarjeti. Naglašavam da sve što sam saopštio je u dogovoru sa sindikatom i zaposlenima. Neću više davati izjave, jer mediji izvrću moje riječi pokušavajući da povećaju tiraž - rekao je Rakočević.

Brajušković je saopštio da navode Rakočevića ne želi da komentariše.

Portal Analitika