Društvo

Stijepović uručio nagrade učenicima

2808slavoljub-stijepovic
C
rnogorsko Ministarstvo prosvjete nastaviće da ulaže u obrazovanje i motiviše učenike da osvajaju nagrade na međunarodnim takmičenjima, rekao je danas ministar Slavoljub Stijepović. On je primio učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola i njihove mentore i uručio im nagrade za uspjehe na međunarodnim olimpijadama znanja.

Stijepović uručio nagrade učenicima
Portal AnalitikaIzvor


Kako javlja Mina, nagrađeni su učenik Osnovne škole „Štampar Makarije“ u Podgorici

Nikola Raičević

koji je osvojio srebrnu medalju na 17. juniorskoj matematičkoj olimpijadi, a njegov mentor bio je

Milosav Adžić

.



Nagrada je pripala i maturantu nikšićke Gimnazije „Stojan Cerović“,

Petru Tadiću

, koji je osvojio bronzanu medalju na 44. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike. Njegov mentor bila je

Ana Vujačić

.



Stijepović je uručio nagradu pobjedniku 13. Međunarodne olimpijade znanja ruskog jezika, učeniku Osnovne škole „Risto Ratković“ u Bijelom Polju,

Marku Vukoviću

, kome je mentor bila je

Vera Joksimović

.



Učenici su, kako je kazao Stijepović, od Ministarstva dobili i godišnju stipendiju za školovanje.



Stijepović je kazao da su nagrađeni učenici najbolji primjer da pregalaštvom i radom, crnogorski đaci mogu biti ravnopravni sa njihovim vršnjacima iz inostranstva.



„Rezultati predstavljaju podstrek ne samo za vašu generaciju, nego i za sve građane i dokaz da kada se talenat udruži sa radom i kada se sve dobro organizuje, možemo i na najprestižnijim takmičenjima pokazati svoje kvalitete“, poručio je Stijepović.



On je naveo da Crna Gora posjeduje kvalitet i znanje i kazao da od učenika očekuje da nastave sa dobrim vladanjem i učenjem.



„Ministarstvo će se truditi da u skladu sa mogućnostima i dalje ulaže u rad učenika kako bi i buduće generacije ostvarivale velike rezultate“, rekao je Stijepović.

foto: s1.zetaboards.com

Portal Analitika