Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • BOJANOVIĆ: Neprihvatljiva blokada prodaje rude, kupci poslali opomenu, tražimo pomoć Ministarstva ekonomije

BOJANOVIĆ: Neprihvatljiva blokada prodaje rude, kupci poslali opomenu, tražimo pomoć Ministarstva ekonomije

2808borisavbojanovicok
P
redsjednik Samostalnog sindikata Rudnika boksita Borisav Bojanović izjavio je Portalu Analitika da su jutros tražili hitan sastanak sa ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem i članovima odbora direktora fabrike, u cilju prevazilaženja problema sa blokadom prodaje rude.

BOJANOVIĆ: Neprihvatljiva blokada prodaje rude, kupci poslali opomenu, tražimo pomoć Ministarstva ekonomije
Portal AnalitikaIzvor

-Tražićemo pomoć u smislu da se problem riješi korektno, mirnim putem i da se izbjegnu bilo kakvi ekscesi. Podsjetiću da je Samostalni sindikat ranije izdao saopštenje u kojem smo upozorili da je nezadovoljstvo rudara ogromno, ali smatramo da je neprihvatljivo iskazivati ga na ovakav način- naglasio je Bojanović.

On je pojasnio da ne mogu uticati na grupu radnika koji su juče blokirali utovar rude za  mađarskog kupca, koji je uplatio avans od 100 hiljada eura.

-Ti radnici nijesu članovi Samostalnog sindikata. Izvršni direktor fabrike Milorad Đurović me je jutros obavijestio da je od Mađara dobio opomenu, a kupac je najavio da će poslati svoju kompoziciju kako bi se ugovor realizovao. Sigurno da će, ako se i ta kompozicija vrati prazna, Rudnici boksita snositi posljedice i problemi će postati još složeniji- upozorio je Bojanović.

foto: cdm.me

Portal Analitika