Društvo

Požar u Dalmatinskoj: Pacijenti nakon ukazane pomoći u Urgentnom centru pušteni kući (VIDEO)

2808poyarPOCETNA
N
ačelnik Urgentnog centra Vladimir Dobričanin kazao je za Portal Analitika da je svih devet pacijenata, koji su se jutros javili u Klinički centar nakon požara u podzemnoj garaži u Dalmatinskoj ulici zbog udisanja dima, pušteni kući. Svih devet osoba zbrinute se u Urgentnom centru i nakon dijagnostike puštene kući, kazao je Dobričanin.

Požar u Dalmatinskoj: Pacijenti nakon ukazane pomoći u Urgentnom centru pušteni kući (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Iz Uprave policije saopšteno je da je požar izbio jutros oko tri sata i 20 minuta i da je lokalizovan, a da se nakon njega osam osoba prijavilo u Urgentni centar zbog lakšeg oblika trovanja dimom. Uviđaj je obavljen, ali rezultati još nijesu zvanično poznati. Prve indicije pokazuju da je uzrok požara možda neispravna instalacija, ali će se konačan odgovor znati nakon istrage.



dobricanin

"Šteta koju je prouzrokovao požar nije poznata, niti koliko je vozila zahvatila vatra", kazali su iz Uprave policije.



Komandir Službe zaštite i spasavanja Radomir Pješčić kazao je za RTCG da je Vatrogasna služba prvi poziv za pomoć primila u 3 sata i 16 minuta nakon ponoći, a da je nakon par minuta na teren izašlo prvo vozilo. U gašenju požara učestvovalo je šest vozila.

Pješćić je kazao da se u garaži stambene zgrade zapalio jedan od automobila.

On je rekao da je zbog zadimljenosti došlo do panike stanara, te su stoga bili prinuđeni da izvedu evakuaciju. Neki su zatražili i pomoć hitne. Nekima je ukazana na licu mjesta, a nekima u Urgentnom centru", rekao je

Pješčić

.



Svi pacijenti su nakon pregleda pušteni kući, kazao je za

Portal Analitika

načelnik Urgentnog centra

Vladimir Dobričanin

.

 

 

 

Portal Analitika