Svijet

„Forin Polisi”: Telefonski poziv kao dokaz o napadu hemijskim oružjem

sirijahemija
A
merička obavještajna služba čula je zvaničnika sirijskog ministarstva odbrane u paničnom telefonskom razgovoru sa komandantom jedinice za hemijsko oružje poslije prošlonedjeljnog smrtonosnog napada nervnim gasom u predgradju Damaska, objavio je američki magazin "Forin Polisi".

„Forin Polisi”: Telefonski poziv kao dokaz o napadu hemijskim oružjem
Portal AnalitikaIzvor

"Prošle srijede, u satima poslije stravičog napada hemijskim oružjem istočno od Damaska, zvaničnik sirijskog ministarstva odbrane vodio je paničan telefonski razgovor sa vođom jedinice za hemijsko oružje, tražeći odgovore o napadu nervnim gasom u kome je više od hiljadu ljudi poginulo", prenela je agencija AFP.

"Taj razgovor čula je američka obavještajna služba", piše američki magazin, naglasivši da je "to glavni razlog zašto američki zvaničnici sada kažu da su sigurni da su napadi djelo režima Bašara al Asada i zbog čega će američka vojska najverovatnije da napadne režim u narednih nekoliko dana".

Izveštaj je objelodanjen dok se SAD uveliko spremaju da napadnu Siriju, mada zapadne sile insistiraju na tome da njihov cilj nije promjena režima već da žele da kazne Asadovu vladu zbog korišćenja hemijskog oružja protiv civila.

Režim u Damasku je obećao odbranu od svakog napada sa "iznenađujućim" mjerama, dok sirijski saveznici Rusija i Iran upozoravaju na strašne posljedice vojne intervencije u Siriji.

 

Portal Analitika