Zabava

Madona prva na Forbsovoj listi poznatih

2708-madona
U
glavnom zahvaljujući turneji "MDNA" od koje je zaradila ukupno 305 miliona dolara, Madona je izbila na prvo mjesto „Forbsove“ liste poznatih ličnosti koje su od juna 2012. do juna 2013. godine zaradile najviše.

Madona prva na Forbsovoj listi poznatih
Portal AnalitikaIzvor

Pop zvijezda Madona našla se po zaradi na vrhu liste slavnih sa 125 miliona dolara zarađenih u proteklih godinu dana (od juna 2012. do juna 2013), i to uglavnom zahvaljujući turneji "MDNA", ali i odjeći, mirisima i drugim ulaganjima, objavio je časopis Forbs.

Na drugom mjestu te liste je reditelj Stiven Spilberg sa 100 miliona dolara koje je zaradio uglavnom zahvaljujući „staroj slavi“ i naknadi od autorskih prava za filmove E.T. i Park iz doba Jure, ali i prošlogodišnjem hitu, filmu Linkoln.

Treće mjesto, sa zarađenih 95 miliona dolara, dijele autorka trilogije „50 nijansi sive“ E. L. Džejms, radijski voditelj Hauard Stern i muzički producent Sajmon Kauel.

Forbs godišnju listu zarade slavnih sastavlja prema podacima preuzetim od agenata, menadžera, producenata i drugih, ne uračunavajući poreske olakšice, honorare agenata i druge troškove.

Među 10 slavnih osoba koje su najviše zaradile protekle godine je i pisac krimi romana Džejms Paterson za koga Forbs navodi da je sada najprodavaniji autor svih vremena.

Izvor: rts.rs


 

Portal Analitika