Društvo

MA: Putnici na najbrži način prevezeni do odredišta

0708MAlogook
K
ompanija Montenegro Erlajns (Montenegro Airlines) je, nakon zatvaranja tivatskog aerodroma zbog nevremena, preduzela sve mjere kako bi putnici na najbrži mogući način stigli do krajnjeg odredišta.

MA: Putnici na najbrži način prevezeni do odredišta
Portal AnalitikaIzvor

Jutarnji let Montenegro Erlajnsa iz Tivta za Beograd, koji je bio planiran u osam sati i 20 minuta, otkazan je, kao i letovi za Moskvu, uslijed nepovoljne vremenske situacije zbog koje je zatvoren tivatski aerodrom.

To je, kako je saopštio Vladimir Praščević iz Montenegro Erlanjsa, dovelo do odluke da se putnici autobusima prebace do Podgorice i planirani letovi obave preko podgoričkog aerodroma.

- U ovakvim situacijama kompanija se pridržava EU regulative 261/04 koja propisuje obavezu kompanije u slučaju otkaza leta ili kašnjenja. Shodno normama koje su propisane ovom regulativom kao i poslovnoj praksi da se vodi briga o svojim putnicima, preduzete su mjere koje su dovele do toga da putnici na najbrži moguci nacin u datim okolnostima budu prevezeni do krajnjeg odredišta, kaže se u saopštenju.

Svi putnici koji su se nalazili u odlazećem gejtu su, kako se navodi, na svakih pola sata bili informisani preko aerodromskog razglasa o kašnjenju njihovih letova, uz navođenje razloga za kašnjenje.

- Od strane ketering službe Montenegro Erjalnsa posluženo im je i osvježenje koje im pripada, kada se desi kašnjenje veće od sat vremena. Putnicima sa leta Tivat – Beograd oko deset sati saopsteno je da će njihov let biti obavljen sa podgoričkog aerodroma i da im je obezbijeđen zemaljski transfer, što je i odrađeno, kazali su iz Montenegro Erlajnsa.

Onima koji nijesu željeli da koriste zemaljski transfer zamijenjena je karta bez nadoknade, dok je za sve one koji su odustali od putovanja kompanija otvorila mogućnost refundacije.

Portal Analitika