Politika

Krivokapić: Nadam se da će Radna grupa ispoštovati rokove

2508rankoko2
P
redsjednik parlamenta Ranko Krivokapić rekao je da se nada će Radna grupa za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, prvi dio posla završiti do 10.septembra, roka koji je odredila Skupština, ali da će proces i dalje ostati na dnevnom redu.

Krivokapić: Nadam se da će Radna grupa ispoštovati rokove
Portal AnalitikaIzvor

On je danas razgovarao sa kopredsjednicima Radne grupe za izgradnju povjerenja u izborni proces Srđanom Milićem i Milutinom Simovićem.
Krivokapić je ocijenio da se rad Radne grupe već može smatrati uspješnim u vezi sa unaprjeđenjem izbornog procesa u Crnoj Gori.
- Na 11 sjednica je odrađen ogroman posao na pravi način, pristupilo se temeljnom preispitivanju zakonodavstva što je bila naša davna obaveza. To nije karakteristično za Crnu Goru, sve demokratije su imale preispitivanja tih procesa, a Velika Britanija i referendum o svom izbornom zakonodavstvu - kazao je Krivokapić novinarima nakon sastanka, javila je agencija MINA.
On je naveo da je proces koji radi crnogorska Skupština normalan za demokratije i da je poželjan.
- Očekujemo da ćemo prvu fazu zatvoriti do roka koji je odredila Skupština, ali proces će i dalje ostati na dnevnom redu i ispitivaće se i dalje mogućnosti da unapređujemo to zakonodavstvo - dodao je Krivokapić.
On je naveo da je sa Milićem i Simovićem razgovarao o potrebi stabilnosti političkog sistema i njegovoj izgradnji.
- Političke partije su sidro političkog sistema i mora se znati da u modernim demokratijama pitanje stabilnosti njihovog finansiranja ima i svoj kontrapod-dilemu između stabilnog finansiranja iz državnih resursa i tajkunizacije partija,što je izazov koji stalno prijeti - upozorio je on.

Portal Analitika