Zanimljivosti

(VIDEO)Nissan GT-R najbrži u trci na 400 metara

27nis
M
otor Trend je okupio dvanaest sportskih modela za 2013. godinu koji su dostupni na američkom tržištu, kako bi utvrdio koji od njih najbolje ubrzava na pravcu dužine četvrt milje (oko 402 m).

(VIDEO)Nissan GT-R najbrži u trci na 400 metara
Portal AnalitikaIzvor

Iako nedostaju neka zvučna imena poput Ferrarija ili Lamborghinija, izbor automobila je respektabilan i vjerovatno će se naći za svakog po nešto - od četvorocilindraša pa do modela sa V12 motorom, od hečbeka sa prednjim pogonom, preko rasnih trkača sa pogonom na zadnje točkove do automobila kod kojih se snaga prenosi na obije osovine. 

Da li već unaprijed znate ime pobjednika i možete li da predvidite redosljed tri najbolje plasirana automobila? Pokušajte, a zatim provjerite tačnost vaše prognoze u sljedećem video snimku:

Kao što su neki od vas vjerovatno i pretpostavili, pobjedu je odnio Nissan GT-R Track Edition, koji je stazu prešao za tačno 11 sekundi, dostigavši na ciljnoj liniji brzinu od 201,3 km/h. Samo jednu desetinku iza njega kroz cilj je prošao Mercedes SLS AMG Black Series projurivši brzinom od 208,9 km/h, dok je treći bio Audi R8 V10 Plus sa tri desetinke zaostatka i izlaznom brzinom od 202,5 km/h. 

Raspored ostalih učesnika možete da vidite na snimku, a možda je malo negativno iznenađenje priredio Aston Martin Vanquish opremljen V12 motorom, koji je kroz cilj prošao tek kao deseti, iako je skuplji i prestižniji od mnogih modela koji su se našli ispred njega. 

Koji vas je model razočarao svojim rezultatom, a koji je po vama plasiran iznad očekivanja? Koji biste automobil vi voljeli da vidite u ovoj trci, a da nije među dvanaest odabranih i da li smatrate da bi on ugrozio pobjednika, Nissan GT-R?

 

Izvor:B92

Portal Analitika