Društvo

MAKRID: Voda se povlači, popravljena crpna stanica

1503makridok
V
oda zbog koje je zatvoren za saobraćaj Tuški podvožnjak se povlači i iz JP „Vodovod i kanalizacija“ se nadaju da će uskoro ta dionica biti prohodna.

MAKRID: Voda se povlači, popravljena crpna stanica
Portal AnalitikaIzvor

- Popravili smo crpnu stanicu. Voda se povlači i ja očekujem da će se voda potpuno povući za nekih 15-ak minuta, kaže za Portal Analitika Filip Makrid direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ koji se upravo vratio sa terena.

Podsjećamo usljed velikih količina padavina protekle noći , došlo je do zadržavanja veće količine vode na Tuškom podvožnjaku, zbog čega je isti zatvoren za saobraćaj.

Ekipe JP „Vodovod i kanalizacija“ su u ranim jutarnjim časovima izašli na teren.

Prilikom paljenja prepumpne stanice za atmosfersku kanalizaciju došlo je do kratkog spoja, tj. pregorijevanja kablova, što je dovelo do oštećenja potisnog cjevovoda, odnosno same crpne stanice.

Ekipe JP „Vodovod i kanalizacija“ su sa dvije cistijerne vršili crpljenje vode, kako bi se toku dana stavila u funkciju crpna stanica, a time i obezbijedila prohodnost Tuškog podvožnjaka i normalizacija saobraćaja.

Još nekoliko ekipa je konstantno na terenu i obilaze sva kritična mjesta, na kojima se zbog same konfiguracije terena zadržava voda, i intervenišu po pozivima i prijavama građana i sa specijalnim vozilom odgušuju slivnike i crpe vodu.

 

 

 

Portal Analitika