Društvo

Izložbom postera u Delta City-ju biće obilježena 50. godišnjica Marša na Vašington

2608-king
P
edeseta godišnjica Marša na Vašington i  legendarnog govora “Ja imam san” (“I have a dream”) dr Martina Lutera Kinga biće obilježena u srijedu, 28. avgusta izložbom postera u Delta City-ju od 10 do 22 časa, navodi se u saopštenju Ambasade SAD, dostavljenom Portalu Analitika.

Izložbom postera u Delta City-ju biće obilježena 50. godišnjica Marša na Vašington
Portal AnalitikaIzvor

 

- Izložba će se sastojati od četrnaest postera na kojima su prikazani murali fotografisani širom Sjedinjenih Država inspirisani borbom za građanska prava u Americi i čuvenim govorom dr Martina Lutera Kinga i njegovom zaostavštinom, stoji u saopštenju.

Oko 250.000 ljudi je 28. avgusta 1963. godine marširalo do Linkolnovog memorijala u Vašingtonu D.C, kao dio događaja čiji je zvanični naziv bio “Marš na Vašington za posao i slobodu”, jedan od najvećih mirnih protesta za ljudska prava u istoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Ambasadorka Su K. Braun (Sue K. Brown) i predstavnici Ambasade, kao i bivši učesnici programa obrazovnih razmjena u Americi koje finansira Vlada SAD, biće na događaju u 12 sati, dostupni za eventualna pitanja medija ili posjetioca o tome na koji način san dr Martina Lutera Kinga i danas živi u Americi.

Portal Analitika