Društvo

Rudnici boksita: Uplaćen avans od 100 hiljada eura

boksiti
M
ađarska firma Vagon impex uplatila je nikšićkim Rudnicima boksita avans od 100 hiljada eura po osnovu ugovora o isporuci 450 hiljada tona rude za tri godine, vrijednog deset miliona.

Rudnici boksita: Uplaćen avans od 100 hiljada eura
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Samostalnog sindikata Boksita, Borisav Bojanović, rekao je agenciji Mina-business da im je to danas potvrđeno što, kako je kazao, obećava da bi potpisani ugovor trebalo da bude realizovan.

»Ta uplata nije dovoljna ni za isplatu jedne zarade, ali je potvrda da je ugovor o isporuci rude potpisan i da počinje njegova realizacija«, rekao je Bojanović.

On se nada da će izvršni direktor, Milorad Đurović, postići kompromis sa opravdano nezadovoljnim radnicima, koji se najavili da neće dozvoliti isporuku rude dok se ne isplate dvije tražene zarade.

»Poslaćemo zahtjev Ministarstvu ekonomije i Vladi da probamo iznaći rješenje za raniju isplatu zarada, jer imamo garanciju u lagerovanoj rudi na rampi i rudokopima«, kazao je Bojanović.

On je dodao da se radnicima duguje osam zarada ili u prosjeku oko sedam hiljada EUR, ali da Samostalni sindikat ne prihvata poteze grupe radnika koji se okupljaju kod transportne rampe Boksita u Gračanici i najavljuju blokadu isporuke.

»Na rampi se nalazi lagerovana ruda od čije isporuke bi se mogle isplatiti tri plate. Sačekaćemo još nekoliko dana da vidimo hoće li uprava preduzeća realizovati najavljene poslove jer od toga zavisi i sudbina preduzeća«, naveo je Bojanović. (Mina business)

 

Portal Analitika