Društvo

Crveni krst podržao akciju „Podijelimo, jer zajedno možemo više“

prikupljanjerobe2608
C
rveni krst Crne Gore pridružio se akciji prikupljanja očuvane garderobe, odjeće i školskog pribora, pod nazivom „Podijelimo, jer zajedno možemo više“, koju organizuje Udruženje Roditelji, saopšteno je iz Crvenog krsta.

Crveni krst podržao akciju „Podijelimo, jer zajedno možemo više“
Portal AnalitikaIzvor

Centralna akcija će se, kako je saopšteno, održati 31. avgusta i 1. septembra, u tržnom centru „Delta city“, dok će građani imati priliku da pomoć doniraju i u svim opštinskim organizacijama Crvenog krsta od 26-30. avgusta, od 8-14 sati, tako da će ova aktivnost biti realizovana u cijeloj Crnoj Gori.

- Akcija prikupljanja pomoći se organizuje u okviru manifestacije "Back to School" i ima za cilj da se porodicama lošijeg materijalnog statusa makar malo olakšaju pripreme za polazak djece u vrtiće i školu. Pozivamo građane da u toku akcije, u skladu sa svojim mogućnostima, doniraju očuvanu garderobu i obuću za djecu vrtićkog i školskog uzrasta, ali i pribor i opremu za školu poput torbi, rančeva, pernica, lenjira – navodi se u saopštenju.

Po završetku akcije, pomoć se biti distribuirana porodicama koje se u međuvremenu prijave Udruženju Roditelji, dok će opštinske organizacije Crvenog krsta prikupljene artikle podijeliti socijalno ugroženim korisnicima koji se nalaze na njihovim spiskovima.

 

 

Portal Analitika