Društvo

Inspekcija danas na gradilištu hotela Hilton

1408hotelcg
I
nspekcija za građevinarstvo izaći će danas na gradilište hotela „Hilton Podgorica – Montenegro“, kako bi utvrdila da li je izmijenjeni ili revidirani glavni projekat usaglašen sa idejnim, na osnovu kojeg je izdata građevinska dozvola piše Pobjeda.

Inspekcija danas na gradilištu hotela Hilton
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Pobjedi ranije saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, ako investitor nije glavni projekat uskladio sa idejnim rješenjem, ostaće na snazi zabrana radova. U suprotnom, oni će biti nastavljeni u skladu sa tehničkom dokumentacijom.

Uprava za inspekcijske poslove ranije je Osnovnom državnom tužilaštvu dostavila kompletan izvještaj i zapisnike inspekcije za građevinarstvo o kontrolama tokom rekonstrukcije i sanacije hotela „Crna Gora“, budućeg hotela „Hilton Podgorica-Montenegro“ sa predviđenim djelimičnim rušenjem postojećih objekata.

Podsjetimo, rušenje dijela hotela „Crna Gora“ počelo je 7. avgusta, a nakon brojnih reagovanja, Inspekcija je zabranila nastavak gradnje.

Prije toga, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović saopštio je da rušenje hotela „Crna Gora“ prema Ulici slobode i Bulevaru nije smjelo da se desi, te da je planskom dokumentacijom koja se odnosi na taj dio hotela samo predviđena mogućnost nadogradnje i rekonstrukcije.

Ministarstvo je nakon toga tražilo od Uprave za inspekcijske poslove da uradi analizu da li se u ovom slučaju poštuje planska dokumentacija. Preliminarni rezultati pokazali su da se taj dio hotela nije smio rušiti.

Podsjetimo, hotel „Crna Gora“ srušen je 7. avgusta, a na njegovom mjestu biće sagrađen hotel Hilton za koji je kamen-temeljac položen 12. decembra 2011.

Radove na budućem hotelu Hilton izvodi „Normal kompani“, čiji je vlasnik Žarko Burić. Nadzor nad radovima obavlja „Euro prodžekt menadžment“ Jelene Burić.

Portal Analitika