Politika

LEKIĆ: Dačić me zvao zbog Medojevića

16lekic
L
ider Demokratskog fronta Miodrag Lekić kazao je u intervjuu "Vijestima" da ga je tokom međusobnog optuživanja Nebojše Medojevića i čelnika srpske Vlade telefonom pozvao premijer Srbije Ivica Dačić koji je, kako kaže, tom prilikom ukazao na potrebu prevazilaženja nepotrebnih polemika.

LEKIĆ: Dačić me zvao zbog Medojevića
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje kako komentariše to što je u DF-u došlo do oponiranja funkcionera NOVE Nebojši Medojeviću, te da ga DPS proziva zbog ćutanja, Lekić je odgovorio da se radi o "prozirnoj strategiji Đukanovića, Vujanovića, Lukšića, Marovića i Šturanovića".

- Umjesto njihovog ozbiljnog odgovora na dramatično stanje u Crnoj Gori, od blokirane Vlade gotovo bankrotirane ekonomije do starih i novih afera kriminalno korupcionaškog karaktera, oni sa ekskluzivnih plaža i drugih privilegovanih mjesta razigravaju i u avgustu neke nesretne partijsko dnevne propagandiste ne bi li zajedno sa kontrolisanim medijima, provicijansko uličarskim nivoom skrenuli pažnju sa suštinskih tema i problema, izjavio je Lekić za "Vijesti".

Lekić je iznio optužbe na račun premijera Mila Đukanovića kazavši da "koji je patron i finansijer punktova za antisrpsku propagandu i mržnju, koji tokom svake korupcionašeke afere u koju su on i njegova porodica i krug prijatelja upleteni uvijek otkrije da se iza svega krije velikosrpski hegemonizam".

- On sada ne samo da od DF-a brani Srbiju, već u toj državi računa na svoje medijske i druge punktove, a za medijsko propagandne operacije najnižeg nivoa u Crnoj Gori dovodi i plaća osobe iz Srbije, izjavio je Lekić za "Vijesti".

Na pitanje da li je polemika izazvala sukob u DF-u, Lekić to negira, kazavši da taj koalicioni savez funkcioniše "demokratski, s pravom na izdvojeno mišeljenje, pa i na poseban stil javnog argumentovanja".

On je dodao da na kraju "Medojević nije govorio u ime DF-a, kao ni Aleksandar Vučić u ime sprske Vlade". Lekić je kazao da je razgovarao sa Dačićem o ovom događaju.

- Da, povod je bila nastala polemika, a Dačić je meni telefonirao. Ukazujući uljudnim tonom na potrebu prevazilaženja polemika, on je ponovio spremnost da lično doprinese daljem izgrađivanju dobrih odnosa između Srbije i Crne Gore, kazao je Lekić za "Vijesti".

Portal Analitika