Košarka

Street basket turnir "Cetinje 2013": "Dangerous" prvaci

2608cetinje
U
gradskom parku „13. jul“ sinoć je završen dvodnevni street basket turnir „Cetinje 2013“. Naslov prvaka pripao je ekipi „Dangerous“ sa Cetinja, koja je u finalnom susretu bila bolja od podgoričkog sastava „Profesori“.

Street basket turnir "Cetinje 2013": "Dangerous" prvaci
Portal AnalitikaIzvor

Prvo izdanje turnira, koje su organizovali rekreativci sa terena u parku „13. jul“ i Prijestonica Cetinje, okupilo je 25 ekipa sa gotovo 100 igrača, a odigrano je 80 mečeva. Uz sastave sa Cetinja, na turniru su učestvovale i ekipe iz Podgorice i Nikšića, a završnicu su obilježila brojna uzbuđenja, ali i odlična posjećenost. Većina susreta odigrana je u večernjem terminu.

Tokom prvog dana, odigrano je takmičenje po grupama. U četiri grupe na programu su bila ukupno 63 susreta, te je premijerni takmičarski dan trajao gotovo osam sati. U eliminacionu fazu plasirale su se po četiri najbolje ekipe iz svake grupe, i to „Profesori“, „Ekipa“, „Feniks“, „And One“, „Merima i prijatelji“, „Rookie“, „Crnogorske ajkule“, „Auto škola Start“, „Nik basket“, „Strong Style“, „Skriveni raj“, „Kuki“, „Čudna šuma“, „Zelenilo“, „Sport CT“ i „Dangerous“.

Borba za treće mjesto pripala je ekipi „Kuki“, koja je savladala tim „And One“ (11:2). Konačno, u finalu, odigranom pred blizu 400 posjetilaca, a za razliku od prethodna dva susreta, ekipa „Dangerous“ od starta je stekla visoku prednost nad sastavom „Profesori“, te je na kraju slavila rezultatom 21:16. Cetinjski sastav time je osvojio naslov prvaka uz devet ostvarenih pobjeda.

Trofej i novčanu nagradu osvajaču prvog street basket turnira „Cetinje 2013“, ekipi „Dangerous“ u kojoj su nastupali Marko Koljević, Aleksandar Dobrović i Nemanja Vučković, uručio je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović.

Pehar namijenjen drugoplasiranom sastavu i novčanu nagradu, sastavu „Profesori“ (Nikola Čađenović, Marko Nikolić, Filip Dubljević, Zoran Radulović) dodijelio je princ Nikola II Petrović Njegoš. Trećeplasiranoj ekipi „Kuki“ (Petar Kusovac, Vlado Gogić, Petar Perović, Miloš Milutinović), pehar i novčanu nagradu uručio je košarkaš Petar Stojanović.

Portal Analitika