Fudbal

Kardif pobijedio Siti!

okkardif
F
udbaleri Kardifa ostvarili su prvu pobedu u Premijer ligi u klupskoj istoriji, savladavši sa 3:2 Mančester siti pred svojom publikom, dok je Totenhem ponovo slavio pojačanje iz Valensije, Roberta Soldada, strijelca jedinog pogotka u trijumfu nad Svonsijem.

Kardif pobijedio Siti!
Portal AnalitikaIzvor

Poslije prvog poluvremena u kome su fudbaleri Sitija imali samo jedan šut u okvir gola, u drugom su zaigrali daleko konkretnije, ali je tek Edin Džeko majstorijom sa distance, šutem između dva igrača, uspio da dovede "građane" u vođstvo. Ono, međutim, nije dugo trajalo. Naprotiv.

Kim Bo-Kjung je prošao po desnoj strani Kardifovog napada, dodao do Frejzera Kembela čiji je udarac sa ivice peterca uspio da odbrani Džo Hart, ali je na loptu natrčao Aron Gunarson i poravnao rezultat, na oduševljenje navijača Kardifa koji su tako proslavili prvi gol svojih ljubimaca u Premijer ligi. A njihovi ljubimci se nisu na tome zaustavili. Naprotiv.

Na scenu je potom stupio Kembel, 25-godišnjak koji je karijeru započeo u podmlatku Mančester junajteda. A tamo se na Mančester siti ne gleda sa velikom ljubavi. Pokazao je on to svojim nemilosrdnim egzekucijama kojima je, najpre grudima i ramenom u 79. minutu, a onda pobjegavši Zabaleti poslije kornera, u 87. minutu doneo nenadoknadivih 3:1 za Kardif. Siti je preko Negreda, koji je odlično reagovao na centaršut Davida Silve, u drugom od šest minuta sudijske nadoknade vremena, uspio da smanji zaostatak, ne i da ga potpuno anulira. Na oduševljenje Velšana, koji su po poslednjem zvižduku sudije proslavili istorijski trijumf, prenosi Blic.

Totenhem se, sa druge strane, prilično ispromašivao na svom putu ka pobjedi protiv Svonsija. Nakon potpune dominacije u prvom poluvremenu, u kome se naročito isticao Paulinjo, gol odluke postigao je Soldado, i to opet iz penala. A taj jedanaesterac izazvao je burne reakcije Svonsijevih igrača, jer je Andres Taunzend pomalo teatralno pao u protivničkom šesnaestercu, ali dovoljno ubjedljivo da iznudi najstrožu kaznu koju je Španac realizovao.

Premijer liga, 2. kolo

Subota:

Fulam - Arsenal 1:3 (2:0)

(Bent 77 - Žiru 14, Podolski 41, 68)

Everton - VBA 0:0

Hal Siti - Norič 1:0 (1:0)

(Bredi 22)

Njukasl - Vest Hem 0:0

Sautempton - Sanderlend 1:1 (0:1)

(Fonte 88 - Đakerini 3)

Soutk - Kristal Palas 2:1 (0:1)

(Adam 58, Šoukros 62 - Šamak 31)

Aston Vila - Liverpul 0:1 (0:1)

(Staridž 21)

Nedelja:

Kardif siti - Mančester siti 3:2 (0:0)

(Gunarson 60, Kembel 79, 87 - Džeko 52, Negredo 90+2)

Totenhem - Svonsi 1:0 (0:0)

(Soldado 58 pen.)

 

Portal Analitika