Region

Joška Broz: Jovanka je živjela u strahu, nije smjela ni kod ljekara da ode

2508Joskabroz
U
nuk Josipa Broza Tita, Joška Broz (66), stalno je u kontaktu sa ljekarima i planira da posjeti Jovanku Broz čim joj se stanje malo poboljša, da je ne bi uznemiravao u ovako delikatnom stanju. Posljednji put ju je vidio na Titovoj sahrani, prije 33 godine. Joška je u razgovoru za „Blic“ rekao da je Jovanka poslije Titove sahrane prekinula kontakt sa svima iz porodice.

Joška Broz: Jovanka je živjela u strahu, nije smjela ni kod ljekara da ode
Portal AnalitikaIzvor


„Ja sam to potpuno razumio. Sestra i ja smo odrasli kod Tita i nje, i susret sa nama poslije djedove smrti ju je strašno bolio i stvarao bolna sjećanja. Jovanka doživljava vrlo emotivno svako sjećanje na ta vremena i na Tita koga je mnogo voljela. Nikada između nas nije bilo nijedne ružne riječi niti prepirke. Volio bih da je vidim“, rekao je Joška Broz.



On je ispričao da je Jovanka živjela u strahu i da, zbog svega što joj je država uradila i vlasti koje su se smjenjivale, nije smjela ni kod ljekara da ode.



„Sve ovo je proizvod vlasti. Ignorišu je već 30 godina, pokrali su je, ponizili. Tužna je njena sudbina“, kazao je revoltirano Joška.



Inače, zdravstveno stanje bivše prve dame SFRJ danas je nepromijenjeno u odnosu na prethodni dan i ona je i dalje hemodinamski nestabilna, saopštio je Klinički centar Srbije.



Jovanka Broz (89) primljena je u petak u Urgentni centar poslije lakšeg infarkta i nalazi se u šok-sobi pod budnom pažnjom ljekara, a posetili su je premijer Ivica Dačić i ministar Rasim Ljajić.



Međutim, veći problem predstavljaju ozbiljne otvorene rane na grudima koje su tek juče otkrivene, što ukazuje da je Jovanka krila svoje probleme od javnosti i ljekara.



Jovanka je dovezena u veoma teškom i polusvjesnom stanju na odjeljenje reanimacije. Na tijelu i grudnom košu imala je teške rane koje toliko dugo nijesu liječene da je organizam počela da hvata sepsa.

tekst i foto: Blic.rs

Portal Analitika