Abiznis

Ivančević: Sezona traje tridesetak dana umjesto šest mjeseci

2508ivancevic
T
uristički radnici na sjeveru i jugu Crne Gore uglavnom su zadovoljni sezonom. Od postsezone očekuju isto, ali zamjeraju što Crna Gora nije dobro valorizovala svoje potencijale te što sezona traje samo tridesetak dana umjesto šest mjeseci. Direktor hotela Kvin of Montenegro Dragan Ivančević smatra da Crna Gora mora bolje da se organizuje ukoliko želi dobro da zarađuje od turizma. Sezonom je, kaže Ivančević, zadovoljan a očekuje i dobru post sezonu.

Ivančević: Sezona traje tridesetak dana umjesto šest mjeseci
Portal AnalitikaIzvor

- Svi kapaciteti koji su išli organizovanim kanalima prodaje, a tu mislim na hotelski smještaj, imaju jako dobru popunjenost od aprila i tako će biti do kraja oktobra. Tako da će svi hoteli koji se baziraju na programima evropskih turoperatora dobro poslovati i u postsezoni. Međutim to je jako mali procenat u odnosu na sve one kapacitete koje Crna Gora ima i koje bi trebalo da ima, kazao je Ivančević za Antenu M.

Ivančević problem vidi i u sve kraćoj sezoni i to bi, kako smatra, trebalo da zabrine Crnu Goru:

- Dominira jedan trend, a to je da nas organizatori putovanja prepoznaju kao destinaciju za zabavu koja traje vrlo kratko od 30 do 35 dana. Trebalo bi da nas vide kao ozbiljnu turističku destinaciju koja bi trebalo da svojim punim kvalitetom i kapacitetom valorizuje svoje ogromne potencijale u šestomjesečnoj sezoni. To je jako važno za zemlju koja želi da novcem od turizma puni lokalne i državnu kasu, istakao je Ivančević za Antenu M.

Ivančević, međutim, kaže da u drugim vidovima smještaja od juče primjetan pad i to se hitno mora mijenjati.

Portal Analitika