Abiznis

Morsko dobro vrši analizu da li zakupci ispunjavaju obaveze

25pl
S
lužba Javnog preduzeća (JP) Morsko dobro će, nakon pribavljanja svih zapisnika sa terena i rješenja inspekcijskih službi, analizirati da li su zakupci plaža na crnogorskom primorju ispunili ugovorom preuzete obaveze.

Morsko dobro vrši analizu da li zakupci ispunjavaju obaveze
Portal AnalitikaIzvor



“Ugovori se zaključuju na jednu godinu uz mogućnost produženja na još dvije godine, pod uslovom da je korisnik ispunio ugovorom preuzete obaveze”, rekli su predstavnici Morskog dobra agenciji Mina-business.

To će, kako su kazali, služba Morskog dobra evidentirati i analizirati nakon pribavljanja svih zapisnika sa terena i rješenja inspekcijskih službi.

Iz Morskog dobra su objasnili da što se tiče kažnjavanja zbog pristiglih pritužbi, Javno preduzeće nema inspekcijsku nadležnost u pravcu kontrole i izricanja kazni.

“To radi Uprava za inspekcijske poslove, odnosno Turistička inspekcija, koja je kontrolisala kupališta i eventualno izricala kazne odnosno nalagala otklanjanje nepravilnosti”, precizirali su iz Morskog dobra.

Iz Morskog dobra su ranije apelovali na građane da uočene nepravilnosti prijave na turistički telefon 1300.

“Jako je bitno, ukoliko je riječ o nepravilnosti na kupalištu, da građani preciziraju ko je korisnik tog dijela kupališta, ukoliko se radi o plaži sa više korisnika”, rekli su predstavnici Morskog dobra.

Taj podatak se, kako su objasnili, nalazi na informativnoj tabli na samom ulazu u kupalište.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) su saopštili da je kol /Call/ centar, koji bilježi pritužbe i primjedbe turista, evidentirao od 15. jula do 5. avgusta preko 1,5 hiljada poziva.

“U odnosu na uporedni period smanjene su i pritužbe u vezi sa nepoštovanjem propisa o zauzetosti plaže mobilijarom i to 38,23 odsto”, rekli su iz NTO-a.

U saopštenju NTO se navodi da se najveći broj poziva, 921, odnosio na pružanje turističkih informacija o smještajnim kapacitetima, izletima, proceduri naplate boravišne takse i prijavi boravka.

(MINA-BUSINESS)

Portal Analitika