Kultura

Završen 26. Barski ljetopis

2408zatvaranje1
K
oncertom „Pjesme i arije koje su osvojile svijet“, održanom u improvizovanom amfiteatru ispred Dvorca kralja Nikole na Topolici, pred nekoliko stotina posjetilaca, zatvoren je ovogodišnji 26. festival Barski ljetopis.

Završen 26. Barski ljetopis
Portal AnalitikaIzvor

Nešto više od sat vremena mnogobrojna publika je uživala u pjesmama italijanskog, napolitanskog, španskog, meksičkog, grčkog, ruskog i srpskog melosa.

Veče je otvorio tenor Slavko Nikolić, operski prvak i solista RTS-a, izvodeći numere „Chitarru romana“ i „Santa Lucia”, da bi mu se nakon toga pridružila mecosopran Milica Popović, suptilno uvodeći prisutne u nježnije registre pjesmom „Je ne regrette rien” iz repertoara Edit Pjaf.

Tokom koncerta, ovo dvoje vokala je za posjetioce priredilo muzičko putovanje svijetom, uz pratnju Miodraga Čolakovića za klavirom i Petra Golubovića na mandolini, buzuki, balalajci i gitari. Voditelje večeri bila je Aleksandra Paladin.

Muzičari koji su se okupili oko projekta „Pjesme i arije koje su osvojile svijet“ već su gostovali u stotinjak gradova širom Evrope, a nastup prije ovog u Crnoj Gori bio je u Herceg Novom. U Sloveniji im je objavljen i CD za italijansko, holandsko, austrijsko i englesko tržište.

Ž.MILOVIĆ

2408zatvaranje22408zatvaranje3

Portal Analitika