Politika

Dedeić: Pokret za promjene je progutao NOVU

dedeickicuok
Lider Srpske liste Dobrilo Dedeić u intervjuu Vikend novinama kaže da su Srbi u Crnoj Gori diskriminisani. Vjeruje da se Nova srpska demokratija ne bori za interese Srba, već zastupa prava Nebojše Medojevića. Iza napada Medojevića na lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, Dedeić kaže da stoji Andrija Mandić.

Dedeić: Pokret za promjene je progutao NOVU
Portal AnalitikaIzvor

- Nova na pravi način zastupa isključivo stavove Nebojše Medojevića. Tako smo došli u paradoksalnu situaciju, iako je pojedinačno Pokret za promjene nikada slabiji, njegovi politički stavovi prihvaćeni su kao ideologija kompletne parlamentarne opozicije. Medojevića je vrijeme iskristalisalo kao najprincipijelnijeg političara, u smislu nemijenjanja stavova, iz redova parlamentarne opozicije, iako se Srpska lista s njim praktično ni u čemu ne slaže, sem oko potrebe da se sruši Đukanovićev režim. Dakle, bez obzira što smo politički protivnik Pokreta za promjene, moramo priznati da je PZP maestralno ideološki progutao Novu srpsku demokratiju i ostale konstituente DF-a. Sve i da nestane PZP, njegova ideologija je danas većinska u Crnoj Gori- ocijenio je Dedeić.

Na pitanje kako gleda na prozivke Medojevića upućene vicepremijeru Vučiću, Dedeić kaže: „Iza Medojevićevih napada na Vučića stoji i Andrija Mandić koji je postao svjestan da više nije favorit Srpske napredne stranke u Crnoj Gori“. Dedeić je naveo i da u Srpskoj listi smatraju da, nakon što je Crna Gora postala nezavisna država, niko nema pravo da bilo koju vlast u Srbiji uči kakve poteze da povlači.

 

 

Portal Analitika