Abiznis

KAP: Grupa nezadovoljnih radnika nasilno ušla u upravnu zgradu

2308upravnazgrada
G
rupa nezadovoljnih osoba, koji nemaju status zaposlenih u Kombinatu aluminijuma (KAP), nasilno je jutros oko osam sati, ušla u upravnu zgradu, čime je, kako je saopštila stečajna uprava, grubo prekršila radnu disciplinu i pravila ulaska u službene prostorije.

KAP: Grupa nezadovoljnih radnika nasilno ušla u upravnu zgradu
Portal AnalitikaIzvor

„Uprkos povredi radne discipline, stečajna uprava i menadžment KAP-a nijesu željeli da preduzimaju posebne mjere zaštite od ovog nasilnog upada, iako smo na to imali apsolutno zakonsko i moralno pravo. Naša namjera je bila da, na taj način, pokažemo suzdržanost i damo doprinos mirnom rješavanju trenutne situacije“, saopštio je stečajni upravnik Veselin Perišić.

"Međutim, imajući u vidu da je ova grupa osoba najavila da će narednog petka, 30. avgusta, ponovo pokušati da nezakonito uđe u službene prostorije KAP-a, ovim putem želimo da obavijestimo javnost i sve naše zaposlene, da će stečajni upravnik preduzeti sve zakonske mjere u cilju očuvanja radne discipline i poštovanja pravila ulaska u prostorije kompanije", kaže se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Kako se navodi, ukoliko dođe do ponovnog pokušaja narušavanja radne discipline, stečajni upravnik će zatražiti asistenciju nadležnih državnih organa, kao i pokretanje mjera odgovornosti protiv svih osoba, uključujući i trenutno zaposlene u KAP-u, koji budu podržavali takve nezakonite poteze.

Perišić naglašava da razumiju odluku grupe bivših zaposlenih u KAP-u da javno izraze svoje nezadovoljstvo, ali stečajna uprava i menadžment, kako kaže, neće dozvoliti da se nezakonitim koracima dovede u pitanje rad fabrike.

Zato ovim putem još jednom upućujemo apel grupi bivših radnika KAP-a da ne preduzimaju bilo kakve korake, kojim bi remetili radnu disciplinu ili ugrozili proizvodni proces, kažu iz stečajne uprave.

Portal Analitika