Politika

DPS Cetinje: Podržaćemo DUP „Zona sporta“

cetinjeprijestuok
Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Cetinje saopštio je da će odbornici te stranke, kada nacrt DUP „Zona sporta“ bude na dnevnom redu sjednice gradskog parlamenta, zdušno podržati pomenuti dokument, koji, kako navode, predstavlja vjetar u leđa daljim nastojanjima u pravcu razvoja grada.

DPS Cetinje: Podržaćemo DUP „Zona sporta“
Portal AnalitikaIzvor

- Tužno je gledati sugrađane koji se srčano zalažu da urbanistički plan, čija je izrada u potpunosti upodobljena sa zakonom, a koji će rezultirati novim privrednim pogonima – poput onih u „Obodu“ i na prostoru bivše „Tarine“ garaže – ne bude usvojen. Tužno je prisustvovati situacijama kada pojedinci priželjkuju da unazade naš grad i kada isti pokušavaju štetiti urbanističkoj politici gradske uprave, koja je za veoma kratko vrijeme napravila krupne pomake u pogledu prostorno - planske dokumentacije. Jako je dobro, međutim, što su oni puka manjina i što su u ovom slučaju nemoćni- saopšteno je iz opštinskog odbora DPS Cetinje.

Premda je nakon danas održane javne rasprave o nacrtu DUP „Zona sporta“ sasvim izvjesno da sve teze o navodnim nezakonitim djelovanjima tokom izrade nacrta, slikovito, padaju u vodu - interesantno je i to da je na pomenutom događaju potvrđena 'stručnost' i 'profesionalizam' dežurnih kritičara - eksperata opšte prakse.- navode iz opštinskog odbora.

Suočeni sa činjenicom da je za izradu pomenutog planskog dokumenta postojala regularna saglasnost i da je sve u skladu sa zakonom, predstavnici pojedinih opozicionih stranaka danas su, blago rečeno čudnim tezama i gotovo besmislenim komentarima, nadmašili sebe.

- Od njih smo, tako, u momentima ničim izazvane nervoze i agonije, čuli da je nelogično da bude izgrađena saobraćajnica do gradskog fudbalskog stadiona. Da u „Zoni sporta“ ne smije biti privrednih i drugih sadržaja, kojih, ruku na srce, ima u svim sportskim zonama širom svijeta. Od njih smo saznali i za neku fiktivnu saobraćajnicu, koja navodno 'presijeca „Zonu sporta“. Od njih smo, na koncu, čuli da ne smije biti gradnje privrednih sadržaja i novih zapošljavanja na Cetinju, navodi se u saopštenju.

Da li je to odgovoran odnos prema svom gradu i sugrađanima? Da li je to djelovanje u interesu razvoja Cetinja? Da li pojedinci, koji su srećom u manjini, gdje će i ostati, a koji nakon posljednjih zbivanja nose uloge prvih kočničara razvoja prijestonog grada, imaju više išta poručiti svojim sugrađanima? – zaključuju iz opštinskog odbora DPS Cetinje.

 

 

 

 

Portal Analitika