Košarka

Pavićević: Mnogo razloga za brigu

pavicevic_luka
U
duelu protiv Italije nedostajala je čvrstina u odbrani i koncentracija kako bi se zaustavila tečna igra uigranog protivnika, kazao je selektor Luka Pavićević nakon poraza od Italije (89:73) u prvom meču na turniru ''Adeko kup'' u Kopru koji je posljednja provjera pred Eurobasket u Sloveniji, koji počinje 4. septembra. Pavićević je istakao da je mnogo razloga za brigu, ali da nema vremena da se ekipa prepušta depresivnim mislima.

Pavićević: Mnogo razloga za brigu
Portal AnalitikaIzvor

Drugi meč na turniru koji je na programu danas i u kojem će protivnik biti domaćin Slovenija, treba iskoristiti na najbolji način, a nakon turnira analizirati sve segmente kako bi se u posljednjoj sedmici priprema, radilo na ispravljanju grešaka, kazao je Pavićević.

- Odigrali smo još jedan meč u kojem nijesmo imali konstantu na nivou na kojem bi trebalo da budemo i na kojem želimo da budemo s obzirom na to da smo naporno radili tokom čitavih priprema. Nijesmo imali dovoljno čvrstine u odbrani i koncentracije da zaustavimo izuzetno dobar protok igre jedne uigrane ekipe kao što je Italija. Momenti u kojima smo bili čvrsti i na potrebnom nivou kada je u pitanju igra u odbrani donosili su nam adekvatne rezultatske pomake, pa smo tako pravili velike serije i stizali protivnika. Međutim, jednako brzo smo to ispuštali i gubili konce igre. Brine nedostatak konstante u našoj igri i koncentracije jer je to bilo evidentno u trenucima kada smo iz egal utakmice ulazili u veliki minus, čime smo omogućavali protivniku da lakše igra. Dosta je razloga za brigu, ali nemamo vremena da se prepuštamo depresivnim mislima. I ovaj duel kao i prethodni protiv Hrvatske nijesmo iskoristili da uhvatimo nivo koji bi željeli - kazao je Pavićević.

''Crveni'' će danas (20.45 sati) igrati protiv domaćina Slovenije drugi meč na turniru u Kopru, što će biti i posljednja provjera uoči Eurobasketa.

-Moramo da se pokušamo da na najbolji način iskoristimo još jednu jaku utakmicu. Nakon toga ćemo na miru analizirati one segmente na koje možemo da utičemo u periodu do početka prvenstva. Dok smo u pripremnom periodu i dok igramo prijateljske utakmice u kojima rezultat nije važan, imamo šansu da ispravimo greške, ali bliži se početak Eurobasketa i vjerujem da ćemo imati snage, mirnoće i hrabrosti da ispravimo nedostatke i dostignemo nivo koji nam je neophodan kako bi takmičili na onom nivou na kojem bi željeli - zaključio je Pavićević.

Izvor:KSCG.me

 

Portal Analitika