Politika

RADUNOVIĆ: „Prirodna Albanija” u funkciji NATO kampanje

1707slavenok
A
lbanski istoričar Kočo Danaj i njegova peticija za stvaranje „Prirodne Albanije”, svjesno ili nesvjesno, uklopljeni su u najnoviju strategiju vještačkog dizanja pro-NATO raspoloženja u Crnoj Gori, smišljenoj u glavama preskupih lobista koje Vlada plaća novcem svih građana, saopštio je u razgovoru za Dan funkcioner Demokratskog fronta i predsjednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Slaven Radunović.

RADUNOVIĆ: „Prirodna Albanija” u funkciji NATO kampanje
Portal AnalitikaIzvor

„To je još jedan primjer nevjerovatnog licemjerstva političara iz Demokratske partije socijalista i dokaz da su spremni da koketiraju i sa suverenošću i cjelovitošću teritorije, zarad kratkoročne koristi. Bitno je samo da prijetnja ne dolazi iz nekog od srpskih krajeva. S jedne strane šalju sofistifikovani alarmni signal građanima da im prijeti opasnost od „Velike Albanije” i da treba spas potražiti u NATO alijansi. Sa druge strane vrlo stidljivo javno kritikuju aktivnosti Danaja i njegovih istomišljenika da ne bi uvrijedili albanske glasače i time sebe doveli u bezizlaznu izbornu poziciju“, naveo je Radunović.

Danaj je nedavno saopštio da očekuje da do 28. novembra, dana albanske zastave, prikupi preko milion potpisa podrške peticiji za stvaranje „Prirodne Albanije”, koja bi obuhvatala i djelove teritorije Crne Gore.

 

 

Portal Analitika