Politika

MUSTAFIĆ: Ne bojimo se političke konkurencije

2308suljomustaficok
B
ošnjačka stranka je uradila dovoljno na unaprijeđenju položaja Bošnjaka u Crnoj Gori i nema razloga da strahuje od bilo kakve političke konkurencije, izjavio je Danu funkcioner te partije i potpredsjednik parlamenta Suljo Mustafić, komentarišući najavljeno formiranje Bošnjačke demokratske zajednice, nove partije iza koji stoji sandžački muftija Muamer Zukorlić. Ranije je najavljeno da bi novu partiju trebalo da predvodi bivši potpredsjednik BS-a Hazbija Kalač.

MUSTAFIĆ:  Ne bojimo se političke konkurencije
Portal AnalitikaIzvor

Mustafić je uvjeren da birači prepoznaju koliko je BS uradila za poboljšanje statusa Bošnjaka u Crnoj Gori i da će to pokazati na predstojećim izborima.

- Pokazali smo da smo stabilna partija i da vodimo računa o interesima Bošnjaka i države. Suštinsko nam je pitanje zastupljenost u državnim institucijama, kako bismo omogućili da Bošnjaci budu integrativni faktor, kao i ostali manjinski narodi. Formiranje manjinskih savjeta i Fonda za manjine, kao i zakonsko propisivanje obaveze veće zastupljenosti manjina su učinci manjisnkih partija, prvenstveno BS-a - ocijenio je Mustafić, ističući da je prema istraživanjima drugih partija rejting BS-a u porastu.

Portal Analitika