Društvo

LAKOČEVIĆ: Za ustavne promjene potrebno vrijeme

2308brankalakocevicok
M
inistarstvo pravde je pripremilo prve nacrte zakona koji proizilaze iz nedavno usvojenih ustavnih prromjena- zakona o sudskom savjetu i zakona o sudovima, izjavila je pomoćnica ministra pravde Branka Lakočević javnom servisu, prenosi Pobjeda.

LAKOČEVIĆ:  Za ustavne promjene potrebno vrijeme
Portal AnalitikaIzvor

- U pripremi su i nacrti zakona o Ustavnom sudu i o državnom tužilaštvu, za koje će trebati više vremena. U ovom trenutku se ne može sa sigurnošću reći da li vlada i resorno ministarstvo uskladiti zakone do sredine septembra, za kada je planiran početak rasprave u parlamentu. Sve ćemo uraditi da ispoštujemo rokove, ali ne nauštrb kvaliteta - navela je Lakočević.

Novi zakon o državnom tužilaštvu treba korigovati ne samo u smislu novih ustavnih rješenja, već su neophodne i brojne tehničke izmjene.

- Promijenjeni su nazivi u samom tužilaštvu. Više nemamo zamjenike državnih tužilaca, već rukovodioce tužilaštava i državne tužioce, što podrazumijeva da kroz cijeli zakon moramo unijeti i tu vrstu izmjena. Ranije je državnog tužioca birala Skupština, a sad će ga birati Tužilački savjet, tako da to iziskuje mnogo više tehničkog rada - pojasnila je Lakočević.

Portal Analitika