Abiznis

GVOZDENOVIĆ: Turistička sezona u Ulcinju bolja nego prošle godine (VIDEO)

brano
M
inistar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović saopštio je nakon obilaska Ulcinja da je turistička sezona u toj opštini „bolja nego prošle godine i da je broj turista veći oko 20 odsto“
GVOZDENOVIĆ: Turistička sezona u Ulcinju bolja nego prošle godine (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

- Informisani smo da se u ovoj sezoni bilježe značajno bolji rezultati nego tokom prošlogodišnje sezone. Predsjednik Opštine Ulcinj nas je informisao, da je broj turista u ulcinjskoj opštini veći 20 odsto nego lani, što svjedoči i o uspješnoj turističkoj sezoni u Crnoj Gori, zahvaljujući prije svega kvalitetnim pripremama. Bilježimo rekordni rast broja turista. Analizirali smo i broj turista koji prolaze preko graničnih prelaza i sve ostale stvari koje treba poboljšati, kako bi imali još uspješnije turističke sezone, rekao je Gvozdenović novinarima u Ulcinju.

Kako je dodao, ohrabrujuće je da se, već sada, nadležni organi bave pripremama za narednu turističku sezonu.

- Ostvarili smo dobre rezultate, ali želimo da eliminišemo određene probleme koje smo uočili ove godine, naveo je Gvozdenović, dodajući da je u Ulcinju puno urađeno što se tiče infrastrukture- apostrofirajući most preko Port Milene i komunalnu infrastrukturu koju finansira njemačka Vlada.

- Vraćamo Ulcinj na mjestu kojem pripada na turističkoj mapi Crne Gore ali i šire. Jako velika pažnja treba da bude posvećena i investicijama u turističke kapacitete sa 4 ili 5 zvjezdica, kazao je ministar. Gvozdenović je istakao da se moraju ubrzati najavljene investicije.

- Smatramo da oni projekti koji su u postupku privatizacije treba da budu značajno ubrzani. Razgovorali smo o elementima poreske politike, odnosno, poreskog opterećenja za one hotele koji ne realizuju predviđene investicije, najavio je Gvozdenović, dodajući da je ohrabren najavom novih investicija u Crnu Goru.

 

 

 

 

Portal Analitika