Društvo

En plus grupa: Potrubač se nalazi u Podgorici

2208dmitrikap
I
nformacija o tome da je Dmitrij Potrubač napustio Crnu Goru, nije istinita. U skladu sa odlukom Osnovnog suda u Podgorici  Potrubač se nalazi u Podgorici uz pismenu potvrdu o nenapuštanju zemlje, i nije izlazio van teritorije grada. Danas je Dmitrij lično bio u sudu i sreo se sa sudijom, saopšteno je iz EN plus grupe.

En plus grupa: Potrubač se nalazi u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Pojavu ove informacije u medijima En plus grupa, ocjenjuje kao “dio planirane informativne kampanje diskreditovanja ruskih investitora u KAP-u”.

- Cilj kampanje je prebacivanje odgovornosti za stečaj u KAP-u, mnogobrojna otpuštanja i višemilionske dugove fabrike, koji će, na žalost, sada pasti na teret crnogorskih poreskih obveznika, sa Vlade Crne Gore na najvećeg investitora u KAP-u. Smatramo potrebnim da još jednom naglasimo, da je do stečaja u KAP-u, masovnih otpuštanja zaposlenih u fabrici i otvaranja državnih garancija na iznos veći od 120. miliona eura, došlo isključivo krivicom Vlade Crne Gore. En + Grupa je u više navrata predlagala crnogorskim vlastima plan očuvanja KAP-a i njegovo pretvaranje u visokoprofitabilni aktiv, koji donosi dobit akcionarima i koji radi za blagostanje Crne Gore. Međutim, iz nama nepoznatih razloga vlasti su odbacile predložene planove – navodi se u saopštenju En plus grupe dostavljenom Portalu Analitika.

Oni su ponovili da je potrebno naglasiti, da su optužbe „za krađu električne energije“, pokrenute  protiv Dmitrija Potrubača, apsurdne i neutemeljene.

- U stvarnosti, za to su odgovorni član Odbora direktora KAP-a u ime Vlade Crne Gore, Nebojša Dožić, koji je blokirao odluku o zaustavljanju KAP-a, znajući da KAP neće biti u stanju da plati za utrošenu električnu energiju, kao i Izvršni direktor CGES Ljubo Knežević, koji je odobrio potrošnju električne energije iz evropskog energetskog sistema. Uvjereni smo da su se njihove nezakonite radnje sprovodile uz saglasnost Vlade Crne Gore. Spremni smo da dostavimo istrazi svu dokumentaciju, uključujući i zvaničnu prepisku KAP-a i CGES u vezi sa pitanjem potrošnje električne energije, kao i elektronsku prepisku  glasanja članova Odbora direktora KAP-a po pitanju zaustavljanja KAP-a, i shodno tome, odbijanja potrošnje električne energije.  Računamo na to, da će nas istraga čuti,  pažljivo proučiti dokumentaciju i utvrditi stvarne krivce – zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika