Društvo

UCG sjutra raspisuje konkurs za treći upisni rok

ovouniverzpostuok
Univerzitet Crne Gore raspisaće sjutra, 23. avgusta, konkurs za upis na prvu godinu studija u trećem roku, kojim su predviđena mjesta za 72 budžetska i 665 samofinansirajućih studentata, saopšteno je iz Rektorata Univerziteta Crne Gore.

UCG sjutra raspisuje konkurs za treći upisni rok
Portal AnalitikaIzvor

Konkursom su oglašena i 174 mjesta za studente koji nisu državljani Crne Gore. Dokumenta se predaju u ponedjeljak, 26.avgusta, a testovi za kandidate koji nisu imali eksterni maturski ispit polagaće se u utorak, 27. avgusta. Dopunski (prijemni) ispiti polagaće se 29. i 30. avgusta.

Prema konkursu, na studijski program Psihologija na Filozofskom fakultetu, moći će da se upiše 30 samofinansirajućih studenata.

Slobodnih mjesta za budžetske studente ostalo je na Filozofskom, Mašinskom, Metalurško-tehnološkom, Prirodno-matematičkom, fakultetima likovnih i dramskih umjetnosti, Muzičkoj akademiji i samostalnom studijskom programu za obrazovanje učitelja na alabanskom jeziku.

Upis primljenih kandiata završiće se do 3. septembra, a studijska godina, prema akademskom kalendaru, počinje 9. septembra.

Tekst konkursa i pregled slobodnih mjesta po fakultetima dostupan je na sajtu Univerziteta www.ucg.ac.me i sajtu za brucoše www.upisi.me .

U prva dva upisna roka na studijske programe Univerziteta Crne Gore upisalo se 1675 budžetskih i 1943 samofinansirajuća studenta, kao i 137 stranih državljana.

 

 

Portal Analitika