Novi proizvodi

Range Rover Evoque – tehnički noviteti

2208_rover
L
and Rover je potvrdio da će novi mjenjač sa devet brzina, kao što je prethodno najavljeno, debitovati u modelu Evoque za 2014. modelsku godinu. Ažurirani Evoque će takođe dobiti niz drugih tehničkih noviteta.

Range Rover Evoque – tehnički noviteti
Portal AnalitikaIzvor

Njemački proizvođač mjenjača, ZF, tvrdi da nova deveto-stepena automatska transmisija za 9,4 odsto smanjuje emisiju CO2, i donosi 11,4 odsto manju potrošnju goriva.

Pored mjenjača, velika novost je opcija “Active Driveline” sistem koji omogućava automatsko prebacivanje pogona samo na prednje točkove pri brzinama većim od 30 km/h radi uštede goriva. U slučaju da senzori detektuju gubitak trakcije, pogon na sve točkove se uključuje za 300 milisekundi.

Unaprijeđenje su doživjeli i sistemi upozorenja za napuštanje trake, sistem za asistenciju kod paralelnog parkiranja, sistem detekcije pješaka pri vožnji unazad…i mnogi drugi.

Osim tehnoloških poboljšanja, Evoque je posjetio i kozmetičara, pa su u ponudi pet novih boja karoserije, četiri nova modela aluminijumskih felni i redizajnirane Range Rover značke. Model će se naći u prodaji krajem ove godine.

Izvor: Dvije Bregaste

Portal Analitika