Zabava

Zvijezda serije „Prison Break“ neće učestvovati na festivalu u Rusiji jer je gej

2208-miler
A
traktivni glumac Ventvvort Miler poznat po ulozi u seriji "Prison Break" izjavio je da je gej.

Zvijezda serije „Prison Break“ neće učestvovati na festivalu u Rusiji jer je gej
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je pozvan na Međunarodni Film Festival St. Petersburg u Rusiji, Miler je odlučio da upozna javnost sa svojom seksualnom orijentacijom.

- Hvala vam na ljubaznom pozivu. Kao neko ko je uživao u posjetama Rusiji u prošlosti i osoba koja ima određeni stepen ruskog porijekla rado bih rekao da. Ipak, kao gej osoba moram da odbijem, napisao je 41-godišnji glumac u pismu upućenom direktoru festivala, prenosi „Huffington Post“.

Glumac je zatim objasnio: "Duboko sam zabrinut trenutnim vladinim tretmanom gej osoba. Situacija nije prihvatljiva i ne mogu u dobroj namjeri da učestvujem u popularnom događaju čiji je domaćin zemlja gdje su ljudima poput mene sistemski negirana osnovna prava na život i ljubav."

Miler je pod tim mislio na novi paket ruskih anti-gej zakona koji zabranjuju propagandu netradiconalne polne zajednice i dio su napora promovisanja tradiconalnih ruskih vrijednost, a cilj im je i zabrana usvajanje ruske djece u istopolnim zajednicama.

- Možda kada okolnosti budu poboljšane budem slobodan da donesem drugačiju odluku, zaključio je Miler.

U izjavi PR GLAAD organizacije (borba za prava gej populacije) Vilson Kruz kazao je da je ovo pismo ništa drugo nego "snažna podrška i poruka kojoj je poslao LGBT populaciji u Rusiji s porukom da nisu sami".

Izvor: klix.ba

Portal Analitika