Društvo

SEKULIĆ: Brajušković mi je rekao da bježim jer spremaju sačekušu

2208-dusko
B
rajuška Brajuškovića
upoznao sam između 1999. i 2000. godine, kada me je upozorio da je on čovjek koga je Veselin Veljović odredio da me prebije ili likvidira, kazao je za Vijesti nekadašnji predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) za Crnu Goru Duško Sekulić.

SEKULIĆ: Brajušković mi je rekao da bježim jer spremaju sačekušu
Portal AnalitikaIzvor

 

Sekulić je dodao da je Brajušković tražio od njega da se skloni iz Crne Gore, te da mu je na tome neizmjerno zahvalan. Nekadašnji predsjednik SRSCG je kazao da je o tom slučaju progovorio nakon što je Brajušković javno optužio nekadašnjeg čelnika policije Veselian Veljovića i šefa spuškog zatvora Miljana Perovića da stoje iza organizovanja grupa koje su prebijale nepodobne novinare i opozicionare.

Sekulić koji je bio i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova nekadašnje savezne republike Jugoslavije, kazao je za Vijesti da ga je Brajušković zamolio da nikome ne govori o njihovom susretu iz bojazni za život sina, ali da je sada dužan da kaže istinu.

On je ispričao da do susreta sa Brajuškovićem nije pridavao značaja najavama dva visoko rangirana službenika crnogorskoh MUP-a da mu se sprema sačekuša. Sekulić je dodao da bivšeg službenika specijalnih policijskih jedinica nije poznavao sve dok se jednog jutra sastali.

- Našli smo se oko pola tri u mraku, nedaleko od željezničke stanice u Podgorici. On mi je rekao da me moli kao najrođenijeg brata da se sklonim iz Crne Gore, jer sam na spisku za prebijanje ili likvidaciju. I tada sam bio oštar kritičar režima Mila Đukanovića, rekao je Sekulić.

On je kazao da je o tome obavijestio centralu SRS u Beogradu, te da je nakon razgovora sa Vojislavom Šešeljem donio odluku da se skloni u Beograd na nekih 15-ak dana.

- Poslije toga se u Crnoj Gori desilo nešto krupno, ne sjećam se više šta, pa to više nije bilo aktuelno, ispričao je Sekulić.

On je dodao da „ni danas ne zna motive“ zašto mu je Brajušković pomogao. Dodaje i da je tog jutra pitao Brajuškovića ko mu je naredio da ga prebije.

- Tada mi je rekao da je njemu naredio i sve organizovao Veljović. Ko je i da li je Veljoviću to neko naredio ne znam. Dva visoka policijska funkcionera su mi govorili i nagovještavali da se sprema ono o čemu me je Brajušković obavijestio, ali do susreta sa njima na to se nisam obazirao... Neizmjerno sam zahvalan Brajušku Brajuškoviću, čovjeku koga veoma slabo poznajem, ali koji mi je, eto, možda i život spasio... Možda je i ćutao zato što su mu zaposlili dijete, ne znam, ali znam da je onim što je meni napravio, pokazao da je čovjek i da se ne slaže sa metodama koje su koristili u vrhu policije, kazao je Sekulić za Vijesti.

Foto: in4s.net

Portal Analitika