Svijet

Djevojčica pokrenula posao da bi kupila psa

2208-pas
K
ao većina djece, Medison Rid (11) žarko je željela kuče. Međutim, u namjeri da provjere njenu posvećenost, roditelji su joj rekli da će joj se želja ispuniti ako sakupi dovoljno novca za usvajanje.  Širok osmjeh, iskre sreće u očima, jaka želja, i ideja se rodila. Medison je pokrenula posao zahvaljujući kojem je usvoila psa, platila vakcine, ali to nije sve.

Djevojčica pokrenula posao da bi kupila psa
Portal AnalitikaIzvor

Iako bi ovakvo uslovljavanje mnoge mališane bacilo u nerješiv rebus, Medison nije odustala. Zapravo shvatila je to kao siguran način da dobije ljubimca kojeg je toliko željela. Nekoliko dana bila je zamišljena, ali sa osmjehom na licu, a onda je rješenje „palo na pamet“. Počela je da pravi povoce za pse, a prodaja je krenula neočekivano dobro.

Ubrzo je došla kod roditelja, rekla da je sve spremno i da njen najbolji prijatelj konačno može da stigne. Zbunjeni, nisu znali šta da joj kažu i potraga za ljubimcem je počela.

- Željela je psa više od svega. Ako želite nešto dovoljno jako, naći ćete način da dođete do toga. Ponosan sam na svoju ćerku, jer toliku motivaciju i odgovornost nisam očekivao – rekao je otac Klark Medison.

Roditelji nisu ni primijetili kada se Medison „bacila“ na posao. Nakon svega nekoliko nedjelja, uspjela je da sakupi dovoljno novca za usvajanje, ali nije se tu zaustavila. Od kako je Lusi, njena dugoočekivana prijateljica stigla, Medison nastavlja brigu o njoj.

- Dogovor je da dijelimo troškove veterinara. Naime, ako je neka rutinska kontrola u pitanju, koja nije skupa i ukoliko je Medison uspjela da zaradi novac, ona plaća. Ako je neki veći trošak na redu, naravno mi smo tu da pomognemo.  Oduševljava me iz dana u dan. Sjajan su tandem i obožavam da ih gledam dok se igraju, šetaju, prave ogrlice, spavaju – rekao je ponosni otac, koji pretpostavlja da bi kupili psa i da se ova fantastična priča nije desila.

A to čak nije sve. Ova predivna djevojčica nastavlja sa prodajom ručno napravljenih ogrlica, a deset odsto zarade donira u humanitarne svrhe.

Izvor: zivotinje.rs

Portal Analitika