Zabava

Žizel i dalje najplaćenija manekenka na svijetu

zizel
B
razilska manekenka Žizel Bundšen opet se našla na prvom mjestu "Forbsove" liste najplaćenijih manekenki na svijetu, sa zaradom od 42 miliona dolara u protekloj godini.

Žizel i dalje najplaćenija manekenka na svijetu
Portal AnalitikaIzvor

Žizel je zaštitno lice kuće "H&M", reklamira "Šanel" i mnoge druge luksuzne brendove. Najveći dio novca ipak dobija od proizvodnje stvari sa svojim imenom, ili reklamnih partnerstava, tako da u svijetu možete kupiti aksesoare, donji veš ili poznate "Ipanema" japanke sa potpisom najplaćenije manekenke na svijetu.

Žizel je pretekla konkurenciju - sljedeća na listi zaradila je čak šest puta manje novca od nje.

Na drugom mjestu je Miranda Ker, "otpušteni Anđeo", koja je zaradila 7,2 miliona. Treća je Adrijana Lima, koja je inkasirala šest miliona dolara.

Kejt Mos i dalje se drži na ovoj listi sa 5,7 miliona, a slijedi je Liu Ven, prva manekenka kineskog porijekla koja je "šetala" na reviji brenda "Viktorijas sikret", ljepotica koju je "Njujork tajms" nazvao prvim kineskim supermodelom, sa 4,3 miliona. Liu Ven je tako postala i prva manekenka azijskog porijekla koja se ikada našla na ovoj listi.

Hilari Roda je šesta sa okruglo četiri miliona, a sedma Kerolin Marfi, manekenka i glumica, sa 3,6 miliona dolara.

Džoan Smols, manekenka broj jedan po izboru sajta "Models.com", na osmom je mjestu sa 3,5 miliona. Sljedeća je Kendis Svanpul sa 3,3 miliona, i poslednja Lara Stoun sa 3,2 miliona dolara.

Izvor: mondo.rs; foto: twitter/giselebundchen

Portal Analitika