Region

„Vanzemaljska glava“ iskopana u Međimurju

Iskopina
G
rupa radnika je kopajući stazu na groblju u mjestu Međimurja, opština Donja Dubrava, pronašla neobične iskopine, od kojih jedna jako podsjeća na glavu. Ipak, jasno je da nije ljudska. Prema mišljenju mnogih, jako podsjeća na „glavu vanzemaljca“.

„Vanzemaljska glava“ iskopana u Međimurju
Portal AnalitikaIzvor


„Ova čudna iskopina ima sve djelove kao ljudska glava. Očne šupljine i mali produžetak, pa djeluje kao da je otrgnuta sa tijela“, kaže Ivan Štefić iz Međimurja.



Njega je kao i ostale mještane zbunilo otkriće radnika na lokalnom groblju. Oni su prije desetak dana bagerom na metar dubine iskopali po mišljenju mnogih „glavu vanzemaljca“.



„Uzela sam 'glavu' u ruke i vidjela da je jako čudna. Ima oblik ljudske glave, ali nije ljudska. Izgleda kao glava vanzemaljca“, navodi mještanka Veronika Matotek.



"Glavu" su odmah prenijeli u zgradu opštine i očekuju dolazak stručnjaka iz Zagreba, koji će uraditi analize i utvrditi da li je to samo neobičan korijen drveta, ili je u ovom kraju zaista nešto mistično, što je dosad moglo da se vidi samo u filmovima naučne fantastike.



Mještane je posebno zbunilo još jedno otkriće na groblju. Naime, ubrzo nakon navodne „glave vanzemaljca“, radnici su pronašli jedan neobičan komad. Iskopali su ga gotovo na istom mjestu, a njegov sastav se ne razlikuje mnogo od sastava „glave“.



S obzirom na oblik, pretpostavljaju da je u pitanju „srce vanzemaljca“. Ni tu nije kraj.



Jedan od radnika ispričao je da je pored „kugle“, koja podsjeća na glavu, našao još jednu kuglu. Ali ona se pri dodiru samo raspala.



Uprkos zbunjujućim otkrićima, radovi na sanaciji staze na donjodubravskom groblju su se nastavili.



Nadležni smatraju da bi iskopine svakako trebalo istražiti.



„Svaka neobična iskopina je zanimljiva, posebno na groblju. Zato je trebalo obustaviti radove ili jednostavno malo povećati dubinu iskopa i pozvati adekvatne ljude. Naravno, moramo da poštujemo grobove pokojnika, da se ne ošteti neki, ali ove staze nisu kopane gotovo nikada“, tvrdi bivši načelnik Marijan Varga.

tekst i foto: rts.rs

Portal Analitika