Region

Bivši kancelar Austrije Alfred Guzenbauer novi savjetnik Vučiću?

alfred-guzenbauer-1377035107-355227
N
ekadašnji kancelar Austrije Alfred Guzenbauer blizu je odluke da prihvati ponudu da bude savjetnik prvog potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića, pišu Novosti, navodeći da bi njegova zaduženja bila u oblasti politike, ekonomije i eurointegracija.

Bivši kancelar Austrije Alfred Guzenbauer novi savjetnik Vučiću?
Portal AnalitikaIzvor


List se, kako prenosi Blic, poziva na dobro obavještene izvore, prema kojima je Vučić u nekoliko navrata razgovarao sa poznatim liderom austrijskih socijaldemokrata i velike su šanse da prihvati angažman u Vladi Srbije.



Guzenbauer ima veliko iskustvo, naročito u oblasti eurointegracija, ali i značajne kontakte u svijetu diplomatije u vrijeme dok je upravljao bečkom administracijom.



Vučić je u utorak potvrdio da će u rekonstruisanoj vladi biti mjesta i za mnoga značajna imena iz cijelog svijeta. On je nagovjestio da će na savjetničkim pozicijama biti stručnjaci iz oblasti finansija, privrede, poljoprivrede, politike i evropskih integracija. Među eskspertima u Vladi biće i doskorašnji premijeri najvažnijih evropskih zemalja, a pojedini će biti i moji savjetnici, što su sa zadovoljstvom prihvatili, rekao je Vučić.



Sva personalna rješenja, kako je najavljeno, znaće se do petka ili subote, poslije čega u nedjelju slijedi sjednica Predsjedništva i GO SNS, a rasprava u parlamentu predviđena je za ponedjeljak.

foto: kurir-info.rs


.

Portal Analitika