Zabava

Lindherst: "Danas niko ne bi htio Mućke praviti"

20m
Z
vijezda legendarne serije "Mućke" Nikolas Lindherst, osudio je "surove" rijaliti programe, uporedivši emisiju "Britanija ima talenat" sa tamošnjom psihijatrijskom ustanovom Bedlam.

 Lindherst: "Danas niko ne bi htio Mućke praviti"
Portal AnalitikaIzvor

Legendarni Rodni Troter iz "Mućki", kazao je da serija koja ga je proslavila, danas ne bi ni mogla da bude snimljena, jer je nijedna televizija ne bi prihvatila. 

"Danas niko ne bi htio Mućke, prosto ne bismo mogli da ih napravimo. Kuće žele brze rezultate, 'rejting blokbastere', baš kao što je šou Sajmona Kauela. Producenti odbijaju dobre scenarije, jer nijesu spremni da ih puste da se razviju. Emisija o talentima će odmah, već prvo veče imati sedam miliona gledalaca, pa TV sebi ne može da priušti da 'odgaja' i pazi na nešto što će na početku imati samo milion", kaže Lindherst za "Rejdio tajms". 

Inače, "Mućke" su ubjedljivo najpopularniji britanski sitkom - 1996. serija je privukla čak 24,6 miliona gledalaca u Velikoj Britaniji, dok je prva sezona imala prosječnu gledanost od oko sedam miliona. 

Lindherst smatra i da "smo se kao društvo vratili na stotine godina unazad". 

"Talenat? Prije nekoliko stotina godina prodavali smo ulaznice za psihijatrijsku ustanovu Bedlam. Ponekad je okrutno gledati te obmanute ljude, pa čak i te sudije. Sada više nije bitno da li je neko zaista talentovan", kaže Lindherst.

Izvor:RTCG.me

Portal Analitika