Politika

DPS: "Prirodna Albanija" mimo koalicionih ciljeva

dps-logo-300x168_0
U
vjereni smo da su i naši politički partneri iz Građanske inicijative svjesni da je riječ o projektu koji se kosi sa našim koalicionim ciljevima i koji neće doprinijeti ostvarenju nikakvih političkih benefita, saopšteno je iz Demokratske partije socijalsita, nakon izjave Vaselja Siništaja da bi potpisao peticiju za formiranje "Prirodne Albanije".

DPS: "Prirodna Albanija" mimo koalicionih ciljeva
Portal AnalitikaIzvor

Beogradske "Novosti" prenijele su jutros da je direktor Instituta za regionalne prognoze iz Tirane, Kočo Danaj, pokrenuo potpisivanje peticije za za formiranje "Prirodne Albanije", koju potpisali poslanici parlamenata u kojima Albanci imaju svoje predstavnike.

Predsjednik Građanske inicijative Vaselj Siništaj danas je portalu RTCG rekao da nije potpisnik inicijative, ali da ne bi imao ništa protiv da stavi svoj potpis.

"Uvjereni smo da su i naši politički partneri iz Građanske inicijative, sa kojima nas vezuju upravo zajednički državni interesi očuvanja domaće i regionalne stabilnosti, što skorije članstvo u NATO i EU, te dinamičan ekonomski i društveni napredak države, svjesni da je riječ o projektu koji se kosi sa našim koalicionim ciljevima i koji neće doprinijeti ostvarenju nikakvih političkih benefita", navodi se reagovanju DPS-a.

Iz te partije ističu da obnovom crnogorske državnosti i dinamičnim integracionim procesima za punopravno članstvo u EU i NATO stavljena je tačka na sve velikodržavne ideje na Balkanu, pa tako i na ideju stvaranja tzv. Prirodne Albanije.

"Tim prije što su u obnovi crnogorske države jednak doprinos dali svi građani Crne Gore, bez obzira na nacionalnu  i vjersku pripadnost, rukovođeni isključivo osjećajem da je ovo zajednički dom svih nas i otvorena kuća za sve dobronamjerne ljude",piše u saopštenju.

Izvor:rtcg.me

 

Portal Analitika