Kultura

"Fishtank Ensemble" večeras u podgoričkom KIC-u

2008fishtank
A
merički „Fishtank Ensemble“ nastupiće večeras u podgoričkom KIC-u „Budo Tomović“ od 21 čas i time završiti višednevnu turneju u Crnoj Gori.

"Fishtank Ensemble" večeras u podgoričkom KIC-u
Portal AnalitikaIzvor

Nakon koncerata u Budvi i Tivtu, grupa će se i publici glavnog grada predstaviti raznovrsnošću muzičkih žanrova koje izvode, a u čijoj je osnovi gypsy jazz.

Nastao 2005. godine, „Fishtank Ensemble“ su svirali svuda – od najznačajnijih klubova i festivala u Los Anđelesu, do kulturnih centara, muzeja, čak i ulica svjetskih metropola. Ovaj bend čine dvije violine, najbolji slap kontrabasista, jedna muzička testera, flamenko i gypsy jazz gitara, različiti vokali i jedan mali bendžolele.

- Dinamični, virtuozni, vatreni putujući kvartet „Fishtank Ensemble“ kreira svoj zvuk inspirisan njihovim raznovrsnim muzičkim i nacionalnim porijeklom, kao i njihovim avanturama i istraživanjima na mnogim putovanjima širom svijeta. Pjevačica Ursula Nadson izvodila je operu na trgovima italijanskih gradova prije nego što je zavoljela cigansku muziku. Francuski violinista Fabris Martines je putovao širom Evrope u konjskoj zaprezi desetak godina, sakupljajući različitu muziku i iskustva. Njihov srpski kontrabasista Đorđe Stijepović, provodio je vrijeme svirajući sa ciganima, ali i sa legendama roka i ima reputaciju najboljeg. Gitarista Daglas Smolens je majstor flamenko i gipsy jazz gitare, koji je usavršavo svoje vještine u ciganskim klubovima Granade i cijele Španije. Metju Kristofer Aldžer je gost bubnjar na turnejama „Fishtank Ensemble“-a. Njihovi performansi uvijek nadilaze i najveća očekivanja publike – navodi se u najavi koncerta ovog nesvakidašnjeg sastava.

Portal Analitika