Abiznis

TOŠKOVIĆ: Tužba protiv države i KAP-a zbog naplate potraživanja

2008kapok
R
adnici KAP-a koji su po novom zakonu stekli uslov za penzionisanje, njih oko 150, odlučili su da svoja potraživanja pokušaju da naplate sudskim putem, pokrenuvši tužbeni zahtjev protiv države i KAP-a.

TOŠKOVIĆ: Tužba protiv države i KAP-a zbog naplate potraživanja
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnik ove grupe radnika Radovan Tošković izjavio je Portalu Analitika da se tužbom traži isplata 177 eura po godini radnog staža, novac za otpremnine na nivou isplaćenog za nikšićke metalurge i rudare, uplatu osiguranja za beneficirani radni staž i nadoknadu 3,5 miliona eura, koliko je povučeno iz stambenog fonda na račun održavanja proizvodnje.

-Ukoliko ne bude novca, odnosno dogovora sa Ministarstvom ekonomije, ponovo ćemo blokirati kapiju KAP-a sve dok se našim zahtjevima ne izađe u susret- naglasio je Tošković.

Komentarišući preusmjeravanje novca iz stambenog fonda, Tošković je ocijenio da je riječ o “klasičnoj pljački i otimačini”.

-Odobrenje za pljačku su dali čelnici sindikata i bilo bi dobro da se izjasne zašto je to učinjeno bez saglasnosti radnika. Očito da su u ovoj stvari presudili lični interesi- zaključio je Tošković.

 

Portal Analitika