Politika

Dedeić: Medojević je na redu za politički odstrijel

dedeickicuok
Značajna je politička greška Andrije Mandića to što se sakrio iza Gorana Danilovića prilikom izjašnjavanja o sukobu Nebojše Medojevića i Aleksandra Vučića, ocijenio je lider Srpske liste Dobrilo Dedeić, ističući da trenutna situacija govori u prilog tome da se Medojević trenutno nalazi na listi za politički odstrijel.

Dedeić: Medojević je na redu za politički odstrijel
Portal AnalitikaIzvor

- Svjestan da se Danilović dobro kotira jedino u redovima stranačkih preletača, ucijenjeni vojvoda je povjerovao da će se tako bezbolno ograditi od Aleksandra Vučića koji je, javna je tajna, digao ruke od NSD-a kao političkog partnera u Crnoj Gori. Međutim, Danilović ne bi bio ono što jeste, kada ne bi minirao najsvježije Mandićeve ,,liderske’’ stavove, prije svih onaj o neprihvatljivosti ,,spoljnih koalicija’’ za DF”- saopštio je Dedeić putem svog bloga.

Prema riječima Dedeića, tri krupne i konkretne poruke moraju se uzeti za ozbiljno i pored toga što Danilović, kako navodi, “sem ljubavi prema parama i statusa ,,slobodnog strijelca’’, nema konkretnu ideologiju”.

“Prva – prijedlogom o Demokratskoj slozi i Ujedinjenoj opoziciji, DF je delegitimisan čak i kao opozicioni stožer za rušenje vlasti. Druga – kada Danilović kaže da Medojević ne govori u ime DF, podrazumijeva se da je upravo on faktor koji određuje ko može govoriti u ime Fronta. Tako je bilo prije nekoliko dana kada je stav o pravu 270.000 potencijalnih birača koji nisu glasali na referendumu 2006, saopštio upravo Danilović pozivajući se da govori u ime cijelog DF- navodi Dedeić.

- Treće - kada već DF ne stoji iza stavova Medojevića o Vučiću, da li to znači da Danilović stoji iza Vučićevih javnih poruka Medojeviću, najprije onih da je predsjednik PzP-a plaćenik mafije, konkretno Zemunskog klana? Zašto ucijenjeni Andrija Mandić ne saopšti da li Srpska napredna stranka laže kada napada Medojevića ili – zašto ne raskine koaliciju ako je Vučić u pravu kada kaže da je koalicioni partner NSD-a zapravo čovjek sa platnog spiska ubica Zorana Đinđića?”, pita se Dedeić.

Prema riječima Dedeića, Nebojša Medojević je na redu za politički odstrijel.

“Kada je iz DPS-a došao u Srpsku narodnu stranku, Danilović je prihvatio našu ideologiju, da bi nakon toga rušio tu istu SNS i ideologiju koja mu je bukvalno dala hljeb. Kada je nestala SNS, prihvatio se ideologije gospodina Medojevića, naročito od kada je formiran Front. Svaka podudarnost, očigledno, nije slučajna. Izgleda da je na redu za politički odstrijel, po ko zna čijem nalogu, upravo Medojević”, zaključio je Dedeić.

 

 

Portal Analitika